Hoofdmenu

Macbeth seizoenafsluiter in opera Royal

Macbeth

Opéra Royal de Wallonie Luik

DUUR: 02:50

TAAL: Italiaans

DiRIGENT: Paolo Arrivabeni

REGIE: Stefano Mazzonis di Pralafera

CHEF VAN DE KOREN: Pierre Iodice

KUNSTENAARS: Leo Nucci , Tatiana Serjan , Vincenzo Costanzo , Giacomo Prestia , Papuna Tchuradze , Alexise Yerna , Roger Joakim

AANTAL REPRESENTATIES: 6.

DATA: van dinsdag 12/06/2018 tot dinsdag 26/06/2018

 

Opera Royal de Wallonie sluit het operaseizoen 2017/2018 deze maand af met Macbbeth, van componist Guiseppi Verdi. Macbeth is een enkelvoudig werk. Hij is geen gepassioneerd liefdesverhaal. Door zich te concentreren op de complexe psychologie van de personages en door fantastische visies, psychische stoornissen en waanzin te bewonen, vertrouwt Verdi zijn zangers een formidabel scala aan emoties toe. Het is  Leo Nucci – geboren te Castiglione dei Pepoli op 16 april 1942 – toevertrouwd. Nucci is bekend als een belangrijk vertolker van het verisme en de werken van Giuseppe Verdi toevertrouwd. De Italiaanse bariton is nog steeds een van de allergrootsten in het genre. Een goede hoofdrolvertolker, die zijn jongere collega’s veelal ‘zangles’ geeft.

Synopsis: Drie heksen hebben de moedige Macbeth een koninklijke bestemming voorspeld. Met de medeplichtigheid van zijn vrouw bezwijkt hij voor de roep van de macht en geniet hij van een verblijf van koning Duncan in zijn kasteel. Tot deze besluit om hem wreed te vermoorden. Een helse spiraal van misdaad drijft Lady Macbeth tot waanzin.

Foto’s geleverd door Torena Publiciteit