Hoofdmenu

ZESDE GEHEIME TUINEN FESTIVAL SITTARD!

KOM HOREN, PROEVEN, RUIKEN, VOELEN EN KIJKEN OP 17 JUNI

 

De Geheime Tuinen van Sittard zijn openbare, maar soms wat verborgen tuinen, die elk hun eigen verhaal vertellen. Verhalen over de stad en haar inwoners. Dus wie weet, eigenlijk het verhaal van u? Historie, bezieling en bezinning ontmoeten elkaar hier. Op 17 juni zal voor de zesde keer dit kleinschalige en vriendelijke festival plaatsvinden in het centrum van de stad. Het festival wordt georganiseerd door de Tuinbrigade van werkgroep Geheime Tuinen van de Vereniging Sittards Verleden, een historische vereniging met meer dan 400 leden.

 Activiteiten en wandelingen in de Geheime tuinen. Het festival start op zondag 17 juni om 12.00 uur vanaf de Agnetentuin, waarna de activiteiten zich tot 18.00 uur verder uitspreiden over de Jardin d’ Isabelle, de Ursulinentuin en de Jardin des Roses. Daarbij zullen de historische markt, de Michielskerk en het Toon Hermans Huis worden betrokken in het programma. In iedere geheime tuin wordt de bezoeker verrast met een aantal doorlopende activiteiten, zoals een workshop butterflies, Haiku gedichten, vaandelzwaaien en exposities met o.a. schilderijen van Josh Simons. Om 13.00 uur en 15.00 uur kunnen bezoekers deelnemen aan de Geheime tuinen wandeling. In de Agnetentuin kan worden deelgenomen aan plukwandelingen. Via het bezinningspad in de Ursulinentuin kunnen bezoekers op eigen gelegenheid de Lemniscaatwandeling lopen naar het labyrint in de Jardin d’Isabelle.

 Week van de Amateurkunst (WAK). Er wordt dit jaar voor het eerst samengewerkt met de Week van de Amateurkunst Sittard-Geleen van de Domijnen (WAK), die van 9 t/m 17 juni plaatsvindt. De Geheime Tuinen bieden op deze manier een prachtig openluchtpodium voor muziek, poëzie, optredens en workshops. Geniet van de mooie stem van ‘the voice kids’ deelnemer Niels Sievers, luister naar bijzondere Limburgse muziek van Baroesjko, Sjravelaere en het Oratoriumkoor, of ervaar Harpsfeer. Dans mee met dansgroep On Fire en de gezellige klanken van accordeonist Spruit/Verhoef. En laat je inspireren door de verhalen van de drie vertellers en de poëtische woorden van meerdere dichters.

De Woiperdinger is een mythisch wezen uit de Beierse folklore. Het zou een wezen zijn met lichaamsdelen van verschillende diersoorten dat, net als een aantal andere fabeldieren, in de Alpen en bossen in Beieren (Duitsland) leeft. Echter, de Woiperdinger komt steeds vaker voor in Sittard en omstreken, o.a. in de Geheime Tuinen. Daar het een zeer schuw dier is, is het nog niet velen gegund geweest om hem tegen te komen. Maar in de geheime tuinen hebben we er al een aantal malen enkele gesignaleerd!

 

Meer informatie

Ga voor het volledige programma van het zesde Geheime Tuinen Festival naar www.geheimetuinen.nl en het Facebook kanaal: geheimetuinenvansittard.

 Kom en geniet, op 17 juni in Sittard!

Foto Geheime Tuinen Festival  Sittard(Volgend nieuwsbericht) »