Hoofdmenu

rkvv Voerendaal verliest met 4 -2 van Rkvvm

Na de zwaarbevochten overwinning op Hulsberg mochten we in de tweede ronde op bezoek bij RKVVM, dat vorige week van RKHBS had gewonnen. We kampten met enkele blessures. Zo was Kay er nog altijd niet bij en speelde Jim op medicatie. Ron was helaas vandaag op vakantie vertrokken waardoor het achterin even schuiven en puzzelen was.

We begonnen uitermate ongelukkig aan de wedstrijd. Na een minuut of 3 werd er misgetast achterin en de bal half verwerkt waardoor het eenvoudig binnen prikken was voor de rechtsvoor van Margraten. We rechtten echter snel onze rug en kwamen snel op gelijke hoogte. In eerste instantie vond Michel de keeper in de korte hoek na een pass van Kjell maar uit de corner die hieruit volgde kon Michel hard hoog afdrukken in de rebound van Jim: 1-1. Nog voor de drinkpauze kwamen we zelfs op voorsprong. Een mooie counter werd opgezet en Jeroen slingerde perfect voor op het hoofd van Michel die raak kopte: 1-2. Tot aan de rust hielden we stand. Zo redde Freek uitstekend op een inzet van dichtbij en Jim redde een bal van de lijn. Vlak voor het rustsignaal kreeg Kjell dé kans op 1-3 maar hij kopte naast op andermaal een goede voorzet van Jeroen. Na rust bleven beide ploegen kansen creëren.

Margraten zag een doelpunt afgekeurd worden en enkele keren zaten we er zelf goed tussen. Aan de overzijde leek Michel de 1-3 te maken. Hij wipte de bal over de doelman en onderkant lat stuiterde de bal over de lijn waarna deze terug het veld in kwam. De grensrechter kreeg het echter niet belopen om goed te kunnen kijken en besliste dat het geen doelpunt was. Kort daarna liep Kjell door de defensie en hij drukte voorlangs. Tot aan de 2e drinkpauze bleef het echter bij de 1-2 stand. Na de drinkpauze ging het echter finaal mis. Een bal werd niet goed weggewerkt en stuiterde op z’n minst ongelukkig tegen de hand/heup van Jarno waarna de scheidsrechter erg gemakkelijk een penalty gaf. Freek zat er met een handje achter maar helaas niet voldoende om een doelpunt te voorkomen. Daarna was er nog steeds niks aan de hand, maar de thuisploeg sneed nog 2x scherp door de as richting het doel en rondde daarbij succesvol af. 4-2 en wedstrijd gespeeld. Droom voorbij, niet de gewenste finale behaald. Voor nu rest het verwerken, rust pakken en volgend seizoen weer met frisse moed en energie er tegenaan om wederom te strijden voor promotie.

Aan alle supporters een welgemeend dankjewel voor alle steun dit jaar. Het was een lang en zwaar seizoen van juli tot juni, maar jullie waren er altijd bij. Dank en tot volgend seizoen!

Archiefoto®ParkstadActueel/Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »