Hoofdmenu

André Rieu ambassadeur Jeugdfonds Cultuur Limburg

Nederlands bekendste violist en muzikaal verbinder is ambassadeur van het Jeugdfonds Cultuur Limburg. 

 

Rieu: “Kinderen verdienen kansen. Via het Jeugdfonds Cultuur maken kinderen kennis met muziek en musiceren ze samen. Dat zijn onvergetelijke ervaringen die je als mens vormen. Dat draag ik met hart en ziel uit.”

 Muziek maken, dansen, cultuur beleven is iets dat je iedereen gunt. Juist ook als het thuis even niet kan vanwege financiële zorgen. In Limburg zijn naar schatting 22.600 kinderen (1:10) die met hun ouders van 120% (of minder) van het bestaansminimum leven. Ook deze kinderen verdienen het om met cultuur, muziek, dansen bezig te zijn. André Rieu onderschrijft deze missie als geen ander en is bereid als ambassadeur van het Jeugdfonds Cultuur Limburg op te treden. Het Jeugdfonds Cultuur waardeert de warme betrokkenheid van André Rieu. Hiermee wordt de zichtbaarheid van het fonds en daarmee het doel waar we voor staan sterker: ieder kind telt mee!

Het Jeugdfonds Cultuur maakt het mogelijk dat alle kinderen de kans krijgen zich te ontwikkelen, ook als dat financieel (even) niet mogelijk is. In 2017 ondersteunde het fonds 817 kinderen in Limburg. Zij volgden muziekles, dansten met andere kinderen, kregen lessen fotografie of deden anderszins mee aan culturele activiteiten.

 Het fonds is in 30 gemeenten in Limburg actief, Venlo heeft een eigen stedelijk fonds, Schinnen en Echt-Susteren zijn (nog) niet aangesloten. Daarnaast werkt het fonds samen met het Jeugdfonds Sport en de Stichtingen Leergeld in de diverse gemeenten. Via zogenaamde intermediairs (leerkrachten, hulpverleners, huisartsen, vrijwilligers) kunnen aanvragen worden ingediend. 

 Een aanvraag wordt gehonoreerd wanneer het inkomen van de ouders maximaal tot 120% van het bestaansminimum bedraagt (afhankelijk van lokaal beleid). Het fonds betaalt de lessen direct aan de instelling of docent die de lessen verzorgt. De gelden hiervoor worden ter beschikking gesteld door de gemeenten, de provincie Limburg, de Rabobank Foundation, het landelijke Jeugdfonds Sport en Cultuur en particuliere donaties.

 

 

Foto een tekst Huis voor de Kunsten Limburg« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »