Hoofdmenu

Cultuurfestival ‘Across the borders’ doet ook Heerlen aan  

 

 

 

Op 7 juli start in Aken de tiende editie, van het ook in Parkstad, geliefde grensoverschrijdende cultuurfestival ‘Across the borders’. Met een mix van circus, dans, poëzie en eigentijdse alsook middeleeuwse koor en wereldmuziek literatuur en film biedt het zomerfestival tot en met 26 augustus een spannend alsook innovatief programma van de buitencategorie.

Across the Borders, doet in samenwerking met Cultura Nova en Parkstad Limburg Theaters, ook Heerlen aan. Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus wordt tijdens festival Cultura Nova een spectaculaire versie van ‘Carmina Burana’, uitgevoerd in de openlucht. Het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus en philharmonie zuidnederland brengen het meesterwerk van de Duitse componist Carl Orff (1895-1982) in het feeërieke decor van de Heerlense zilverzandgroeve Beaujean. De voorstelling is een absoluut hoogtepunt op Cultura Nova 2018.

‘Carmina Burana’ met het populaire ‘O Fortuna’, wordt tijdens Cultura Nova uitgevoerd in een regie van de Catalaanse regisseur Carlus Padrissa van La Fura dels Baus. De shows van dit Catalaanse gezelschap, dat vaker te gast is geweest op Cultura Nova, zijn fysiek, expressief, confronterend en multimediaal. Het befaamde spektakelgezelschap brak door met de opening van de Olympische Spelen in Barcelona en wist later met hun ‘Carmina Burana’ meer dan 150.000 bezoekers te beroeren. Het is de eerste keer dat deze uitvoering van La Fura dels Baus in Nederland wordt opgevoerd. Kaarten voor het spektakelstuk zijn te verkrijgen via www.parkstadlimburgtheaters.nl en www.culturanova.de

Maar Across the Borders heeft nog veel meer culturele en artistieke pareltjes in petto. Te veel om op te noemen feitelijk. Alleen zoveel: een aantal voorstellingen op bijzondere locaties in Aken mag je gewoonweg niet missen. Voor het volledige overzicht en tickets zie:  www.acrosstheborders.de

Meer info: www.culturanova.de

Videolink: https://www.youtube.com/watch?v=jd0qvMOfgMUwww.acrosstheborders.de /

Foto Dan Tucker