Hoofdmenu

NK BOKSEN IN Maastricht

 

 

 

 

Zaterdag 16 november en zondag 17 november vindt in het MECC in Maastricht het NK boksen plaats. De titelstrijd in Maastricht wordt georganiseerd Sport Club Maastricht (SCM). Een heuse primeur. Het NK vindt normaliter namelijk altijd in Topsportcentrum Rotterdam plaats. En nooit eerder ook heeft de nationale boksbond de organisatie van het NK Olympisch boksen uitbesteed aan een boks vereniging.

 

Volgens SCM-voorzitter Frank Rademakers is vooral de goodwill die SCM Maastricht met succesvolle eigen boks gala’s in de afgelopen jaren heeft opgebouwd de reden dat de organisatie in handen van de Maastrichtse vereniging is gelegd. “Wat ook heeft meegeteld is dat we dit jaar ons 25-jarig bestaan vieren en dat SCM-Boxing Maastricht, met ruim 210 bij de nationale boksbond aangesloten wedstrijd- en recreatieve boksers, tot de top drie van grootste boks verenigingen in Nederland behoort”, zegt Rademakers.

De NK-loting voor de partijen in Maastricht is in overleg en samenwerking met de bondscoaches inmiddels verricht. Daarbij is rekening gehouden met de boks piramides en het topsportprogramma van de Nederlandse boksbond. De ‘clash’ tussen Roy Korving en Peter Mullenberg – beide boksers maken deel uit van het Nederlandse kernteam – doet nu al veel stof opwaaien. Met spanning wordt ook uitgekeken naar de verrichtingen van de Limburgse toppers. In de ring komen o.a. de meervoudige Nederlandse kampioenen Aito Köster uit Weert en Xavier Köhlen uit Munstergeleen en Yoan Sánchez uit Tegelen. In het voorprogramma staan twee jeugdpartijen op het programma. Roy Haenen, de commingman van SCM en ook de kersverse Nederlandse jeugdkampioen  Munir Safi komen in de ring. Munir werd zondag 10 juni Nederlands kampioen jeugd  S klasse door op TKO-winst in de eerste ronde tegen Mick Leenhouwers uit Arnhem.

Het NK Boksen start op 16 juni om 17.00 uur en 17 juni om 14.00 uur. De zaal is 1 uur voor aanvang open voor publiek. Toegangskaarten en Vip tickets (luxe zitplaats om de ring inclusief drinken en amuses) zijn te bestellen via diverse websites en E: info@scm-boxing.nl

Foto SCM-boxing Munir Safi