Hoofdmenu

Harmonie St Gerardus Heksenberg bestaat maar liefst 80 jaar Diverse sprankelende  jubileumfestiviteiten staan op het programma

 

Harmonie St Gerardus, met domicilie in de wijk Heksenberg, werd op zaterdag 11 juni 1938 opgericht. Dit vond plaats in de aanwezige achterzaal van het voormalige Cafe-restaurant Hotel Bergerode, c.q. Quaedvlieg, gelegen op de Roebroekweg. De oprichting werd destijds besloten tijdens een toen gehouden vergadering met als eindresultaat dat de toen nog kleine, maar mooie parochie Heksenberg een muziekgezelschap rijker was.

Nu 80 jaar later is dit muziekgezelschap, ook nog steeds onder de benaming harmonie St Gerardus, uitgegroeid tot een gezonde, moderne muziekvereniging met oog op tradities. In 1998 promoveerde zij naar de ereafdeling en in 2003 zelfs naar de superieure afdeling. In  haar lange bestaansgeschiedenis waren uiteraard een groot aantal (vakkundige)-dirigenten aan de harmonie verbonden. In dit jubileumjaar staat de harmonie o.l.v. Karin Janssen. Overigens neemt ook de doorstroming van jeugdige leden een grote rol binnen dit sympathieke muziekgezelschap.

Naast beoefening van muziek door haar leden is de jubilerende harmonie ook bijzonder trots op het gegeven dat zij de beschikking hebben over veel actieve vrijwilligers. Een bijzonder apart voorbeeld in deze zijn al vele jaren, weer of geen weer, maandelijks de oud-papierophalers. Ook mag toegevoegd worden dat, behalve het muzikale niveau, de jubilerende harmonie ook zorg draagt voor verrassende (thema)-concerten. Maar ook haar functie in de wijk staat bij St Gerardus hoog in het vaandel.

Maandag 18 juni a.s. viert de harmonie  dat ze 80 jaar geleden is opgericht. Uiteraard zal deze datum niet zomaar voorbijgaan. In tegendeel zelfs, want tijdens deze maandagavond zullen zij in gemeenschapshuis Heksenberg (Hei Grindelweg) vanaf 20.00 uur een receptie houden. Tijdens dit gebeuren zullen een viertal jubilarissen gehuldigd worden t.w. Frans Butink (50 jaar lid), Peggie Larue-Leers (25 jaar lid), Kirsten Jansen-Mengelers (25 jaar lid) en Ine Sijben (12,5 jaar lid). Aansluitend is er dan een gezellige feestavond..

Maandag 2 juli is er om 19.30 uur vervolgens, dus nog voor aanvang van de komende vakantieperiode het afsluitende zomerconcert. Dit muzikale gebeuren zal uiteraard gehouden worden in gemeenschapshuis Heksenberg.

Zaterdag 29 september volgt dan, ook in het jubileumkader een sprankelend Thema Concert in het Corneliushuis Heerlerheide. Het thema van deze avond is: ” In love and War”. Een gevarieerd programma waarbij de harmonie de medewerking krijgen van niemand minder dan zangeres Wendy Kokkelkoren, zeer bekend van Guido’s Orchestra, en kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal. Entreetickets voor dit concert kosten 12,50 en zijn te verkrijgen via info@harmoniegerardus.nl

Harmonie St. Gerardus zal ook op zaterdag 13 april 2019 het 80 jarige bestaan nog op grootse wijze onder de aandacht brengen met een concert in Theater Heerlen.. Dit onder de noemer: Where words fail, music speaks. Tijdens deze bijzonder feestelijke avond heeft de harmonie het genoegen twee grootheden uit de Nederlandse musicalwereld te begeleiden: Renee van Wegberg, bekend van musicals als Wicked, Liesbeth List, de Musical, en Rene van Kooten, bekend van onder andere Les Misérables, Sweeney Todd. Een concert waarin de muziek spreekt.

Foto’s: Harmonie Heksenberg