Buitenfestival voor bewoners en mensen die zich verbonden voelen met Heerlerbaan

 

Beleef Heëlebaan

 

Stichting 100 jaar Heerlerbaan organiseert Zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 een groots opgezet festivalweekend op diverse locaties op Heerlerbaan.

 

Het programma wordt zaterdag 23 juni geopend met een zomeravondconcert op het buitenpodium gelegen aan de speelplaats van basisschool ‘De Tovercirkel’ ter hoogte van zorgcentrum ‘De Oranjehof’.  Hier treedt o.a. Wendy Kokkelkoren op, in samenwerking met het groot orkest van de Koninklijke Harmonie Heerlen. De Heerlerbaanse coverband ‘Uplift‘ sluit het buitendeel van de avond af, waarna we binnen nog even verder gaan met de afterparty in ‘De Caumerbron’.

Zondag 24 juni starten we om 10.30uur met een interreligieuze viering op het buitenpodium bij ‘De Oranjehof’.

De rest van de dag hebben we een zeer gevarieerd programma. Naast muziek op het buitenpodium is er o.a. een braderie, een architectuurwandeling, en starten we met ons project ‘Wildbreien voor Heerlerbaan’. Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een springkussen, verteltheater, demonstraties van diverse sportverenigingen, een speurtocht en nog veel meer.

Stichting 100 jaar Heerlerbaan

Vanaf 2016 telt de wijk Heerlerbaan heel wat prominente jubilarissen. In 2016 bestond voetbalvereniging RKHBS 100 jaar en in 2017 de Parochie st. Joseph. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Harmonie Sint Joseph werd opgericht, evenals woningvereniging Heerlerbaan. Beide zijn inmiddels door een fusie opgegaan in de Koninklijjke Harmonie Heerlen, respectievelijk woningstichting Weller.

Om aandacht te geven aan al deze heuglijke feiten is de stichting 100 jaar Heerlerbaan opgericht. Samen met een groot aantal partners in de wijk organiseert de stichting een groot aantal activiteiten onder de noemer ‘100 jaar Heerlerbaan’. Niet alleen om de genoemde jubilea te vieren, maar vooral ook om de leefbaarheid en levendigheid in Heerlerbaan een stevige impuls te geven op weg naar de volgende 100 jaar.

 

Meer informatie over de stichting vindt u op: www.heerlerbaan100.nl

Of mail naar info@100jaarheerlerbaan.nl

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie