Talentvolle solisten en ensembles op podium De Borenburg in Voerendaal

 

 

Met maar liefst 55 solisten en ensembles uit verschillende divisies is de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) op zondag 24 juni a.s. een dag boordevol muzikale optredens van jonge, talentvolle muzikanten. Deelnemers, die via geauspicieerde voorrondes zijn geselecteerd, strijden vanaf 9.30 uur om de wisseltrofee. Ook maken ze kans op vijf lessen van een hoofdvakdocent aan het Conservatorium Maastricht én de mogelijkheid om te mogen soleren tijdens de LBM Concertconcoursen en met het LBM Jeugdorkest. Een vakkundige jury, die dit jaar bestaat uit Frans Hendrikx en Fried Dobbelstein, beoordeelt de deelnemers op muzikaliteit, techniek, ritmiek, dynamiek, klank en zuiverheid.

 

De Finale Jonge Solisten duurt tot ongeveer 21.30 uur en vindt plaats in De Borenburg in Voerendaal (Furenthela 16) en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt € 5,00 (incl. programmaboekje), jongeren t/m 16 jaar betalen € 2,50. Kijk voor het programma op www.lbmblaasmuziek.nl/finale-jonge-solisten. Hier wordt na afloop ook de uitslag bekendgemaakt.

De winnaars per divisie worden ook uitgenodigd voor de televisieserie LEF!, een samenwerking tussen de LBM en L1. Zij krijgen in dit programma, gepresenteerd door Sef Thissen, de gelegenheid om hun enthousiasme voor muziek samen met bekende Nederlandse en Limburgse artiesten te verwoorden. Ook wordt het verenigingsleven van de solist in beeld gebracht. De afgelopen jaren was dit programma al een groot succes (zie www.l1.nl/lef voor vorige afleveringen).

Daarnaast wordt uit de deelnemers van de eerste divisie een solist geselecteerd door een afgevaardigde van philharmonie zuidnederland (PZN). Hij/zij mag tijdens de HaFa-concerten van PZN

Solist tijdens Finale Jonge Solisten 2017 (fotograaf: Rein Bollen)

Geef een reactie