Hoofdmenu

WDZ Jubilarissendag

 

 

Op de foto: Achter v.l.n.r.: Roger van der Linden, Roger Wetzels, Rick Donners, Jos Gillissen, René Grassère en Jos Hamers.

Voor: Wim Mennens, Jos Pluijmaekers, André Boumans en Rico Gorissen.

 

 

Op zondag 1 juli huldigt WDZ tien jubilarissen tijdens de jaarlijkse jubilarissendag. De feestdag begint ’s morgens om half tien met een Heilige Mis in de parochiekerk in Bocholtz. Terug in het clubhuis krijgen de jubilarissen en hun partners een koffietafel aangeboden.

Even na het middaguur begint de interne huldiging en van half twee tot half drie is iedereen welkom in het clubhuis op het Sportpark Neerhagerbos om tijdens de receptie de jubilarissen te feliciteren. Na de receptie volgen nog enkele gezellige uurtjes met muziek van DJ Bram.

 

50 jaar lid

André Boumans

Met 11 jaar wordt André lid. Van z’n 18e tot z’n 28ste speelt André in het 1e elftal, als een gescheurde enkelband een eind maakt aan z’n voetbalcarrière. André woont tegenwoordig in Delft en weet nog prachtige herinneringen op te diepen. Hij speelt in 1e elftal in zijn diensttijd , in Duitsland gestationeerd, en komt elk weekend naar Bocholtz, 450 kilometer heen en 450 kilometer terug, om mee te spelen.

40 jaar lid

Jos Hamers

Jos wordt lid op 8-jarige leeftijd. Op de jeugd en senioren speelt hij in alle elftallen. Als actief voetballer is hij sinds 2016 gestopt. In zijn voetbalcarrière viert Jos meerdere kampioenschappen met als sportieve hoogtepunt het kampioenschap met 1 in het seizoen ‘94/’95, waardoor WDZ voor het eerst in het bestaan van de club naar de 4e klasse promoveerde. Behalve actief als voetballer is Jos ook actief naast het veld, als oud-prins, jeugdleider, bestuurslid en penningmeester. En dat vergt nogal wat tijd. “Maandag en woensdag trainen met O17, zaterdag wedstrijd, donderdag in de kantine en op dinsdag de financiële administratie voor WDZ bijwerken.

Roger van der Linden

Roger komt als zesjarige bij WDZ terecht. Hij speelt in zijn actieve carrière in bijna alle elftallen. Hij doorloopt de hele jeugdafdeling met als hoogtepunt het afgetekende kampioenschap van de  B.  Behalve als voetballer is Roger binnen WDZ actief (geweest) als jeugdtrainer, scheidsrechter, lid jeugdcommissie en bestuurslid. Hij is betrokken bij het 50-jarig jubileum in 2009. Daarnaast is Roger met Van der Linden adviesgroep, waar hij directeur van is, hoofsponsor van WDZ.

Jos Pluijmaekers

Op 27 jarige leeftijd komt Jos naar WDZ. Hij speelt vijf jaar in 1e. De beslissingswedstrijden in 1975 tegen Banholt en Partij staan nog in het geheugen van Jos gegrift, waarin helaas naast de titel werd gegrepen. Daarna speelt Jos nog drie jaar op het 2e, waarmee hij het kampioenschap binnenhaalt door in de uitwedstrijd Huls 1 te verslaan. Hij scoort de enige treffer en als dank moet hij op rolschaatsen de Oude Hulsbergweg afdalen. Bijzonder is zijn selectie voor het Limburgs afdelingselftal. Tot zijn 58ste speelt hij bij de veteranen Een ernstige knieblessure maakt daar een eind aan, maar sinds vorig jaar is Jos weer actief, nu bij het ‘wandel voetbal’ van WDZ. Als vrijwilliger is Jos een aantal jaren trainer en leider geweest van diverse jeugdteams, draait hij nog altijd regelmatig kantinedienst en organiseert hij elk jaar (dit jaar voor de 25ste keer) met enkele veteranen het veteranenweekend in september.

Roger Wetzels

Met 7 jaar trekt Roger de voetbalschoenen aan bij WDZ.  In zijn jaren op de jeugd viert Roger meerdere kampioenschappen. Na 1 jaar als A-speler stroomt Roger door naar het 1e waar op dat moment Rob Hutting aan het roer staat. Ook bij de senioren viert Roger successen, hij promoveert met het 1e naar de 4e en 3e klasse en wordt hij met het 2e (2005) en 4e (2014) kampioen. Roger vervult al jaren allerlei nevenfuncties binnen WDZ. Zo is hij jeugdleider en -trainer, is van 1997 tot 2017 President van d’r WDZ Road va Veer, lid van het feestcomité tijdens het 40 en 50 jarig jubileum van WDZ, is hij sinds 2009 bestuurslid, maakt deel uit van de activiteitencommissie en is bezig met de voorbereidingen voor het 60-jarig WDZ-jubileum in augustus 2019.

25 jaar lid

Rick Donners

Rick maakt als 6-jarige kennis met WDZ.  Vanaf de bambini heeft hij alle jeugdelftallen doorlopen. Hoogtepunt is het kampioenschap met de B. Vanuit de jeugd sluit Rick aan bij het 2e. Na een sabbatical van enkele jaren is hij vorig jaar weer begonnen met voetballen op het 3e. Jaarlijks is Rick als enthousiast leider te vinden bij het jeugdkamp van de pupillen.

Jos Gillissen

Jos begint op 8-jarige leeftijd met voetballen bij Chèvremont en voetbalt achtereenvolgens in de jeugd bij Roda JC en bij Miranda, voordat hij op zijn 25e de overstap maakt naar WDZ. Met het eerste elftal wordt Jos kampioen in de hoofdklasse onderafdeling en promoveert naar de 4e klasse en later via de nacompetitie naar de derde klasse. Uiteindelijk bouwt Jos tot z’n 48ste (!) af op de lagere elftallen. Een knieblessure zorgt er voor dat hij niet nog altijd actief is op de velden.

Rico Gorissen

Rico is pas 5 als hij bij WDZ gaat voetballen bij de bambini. In eerste instantie begint hij als veldspeler, maar vanwege astma belandt Rico in de goal. Van de astma komt hij af, van de positie in de goal niet. Na bijna alle jeugdteams doorlopen te hebben wordt Rico op 15-jarige leeftijd overgeheveld naar de selectie. De kampioenschappen met de B en het 2e staan in Rico’s geheugen gegrift, maar absoluut hoogtepunt is de promotie met het 1e elftal naar de 3e klasse in 2011, waarbij Rico tijdens de beslissingswedstrijd onder de lat mocht staan. Rico verlaat WDZ een aantal jaar voor SV Simpelveld en VV Hellas, maar is inmiddels teruggekeerd op het oude nest en is nog actief keeper van de selectie.

René Grassère

René raakt met 26 jaar betrokken bij WDZ via de zaalvoetbalafdeling en is ook alleen in de zaal voetballend actief geweest voor WDZ. Inmiddels is hij al jaren als directeur van AutoDrome Grassère sponsor en die rol ziet hij ook in de toekomst nog voor hem weggelegd.

Wim Mennens

Wim is 26 jaar als hij, net als zijn broer Jos, bij WDZ 1 gaat voetballen. Via het 2e en 3e belandt Wim tenslotte bij de veteranen. Het kampioenschap met het 2e in het seizoen 1993/1994 beschouwt hij als hoogtepunt. Vele jaren geniet hij van de kleedkamerhumor bij de veteranenwedstrijden.  Door de jaren heen bekleedt Wim diverse functies naast z’n actieve voetballoopbaan. Zo is hij vrijwilliger geweest bij het jeugdkamp, was hij acht jaar lang lid van de materialencommissie, helpt hij al sinds 2004 mee met het veteranentoernooi, organiseert hij de speurtocht, draait hij regelmatig kantinedienst en organiseert hij sinds 2009 met Harrie Kisters het Jan Weijers Zaalvoetbaltoernooi op oudejaarsdag.

Foto Rkvv WDZ