Hoofdmenu

Eroica Limburg rijdt door gemeente Simpelveld

Zaterdag 30 juni as. vormen Simpelveld en Bocholtz het decor voor nostalgie op twee wielen

Eroica, Italiaans voor heroïsch, staat voor wielrennen in de puurste vorm van het woord. Terug in de tijd, rijden over onverharde wegen op stalen rossen van voor 1987, schakelen doen we op de buis, de koersschoenen zitten goed vastgesjord en de worstenhelm is van zolder gehaald. Onderweg genieten van een goed glas wijn en heerlijke streekgerechten complementeren dit bijzondere beeld. Het beste van drie werelden komt dan ook bij elkaar in de grensoverschrijdende provincie Limburg.

Vanuit wereldwielerstad Valkenburg worden op zaterdag 30 juni drie schitterende en unieke routes verreden die ook België̈ en Duitsland aandoen. Niet alleen de verharde bekende wegen maar ook onverharde paden door de mooiste grensoverschrijdende wielerregio van de Benelux zijn onderdeel van de route.

Simpelveld
De organisatoren van Eroica Limburg hebben daarbij dit jaar een belangrijk deel van de route door onze gemeente gelegd. George Deswijzen die namens de organisatie verantwoordelijk is voor de communicatie heeft hen hierin geadviseerd. “De gemeente Simpelveld heeft zo veel te bieden qua historische waarde, denk aan de ZLSM maar ook aan het Romeinse verleden en de overblijfselen van de Westwall net over de grens. Storytelling is zo belangrijk voor Eroica. De route viel als het ware als een puzzel in elkaar toen we deze aan het maken waren in het begin van dit jaar.”

Vanaf 10.30u rijden de eerste nostalgische fietsers via de afdaling vanaf de Vrouwenheide Simpelveld binnen om over het ZLSM- terrein een fotomoment te hebben voor een van de stoomlocomotieven. De route loopt verder via de Akerveldweg richting Bocholtz. Waar via de Schoolstraat, Pastoor Neujeanstraat, Dr. Nolensstraat, Minister Ruysstraat om vervolgens via de Akerweg koers te zetten richting Vaals. Kom gerust eens kijken bij de ZLSM vanaf 10.30u of langs de route.

Bekende deelnemers
Naast de 800 wielrenners die deelnemen aan Eroica Limburg zullen ook een paar bekende oud-profs hun opwachting maken. Naast Leo Van Vliet (koersdirecteur Amstel Gold Race), Leontien van Moorsel (olympisch en wereldkampioen), Rolf Wolfshohl (meervoudig wereldkampioen veldrijden), nemen ook, Johan Museeuw, Roger de Vlaeminck en de grootste Nederlandse renner allertijden Joop Zoetemelk deel. Een unieke ervaring om deze mannen en dame nog eens in eigen dorp aan het werk te zien.

Meer info: www.eroicalimburg.nl

tekst gemeente Simpelveld