Hoofdmenu

Expositie Nomadic Mountains in SCHUNCK*

SCHUNCK* opent op zaterdag 30 juni om 17.00 uur in het Glaspaleis in Heerlen twee nieuwe tentoonstellingen: Nomadic Mountains van Jean Bernard Koeman en Mine van artist in residence Marieke Coppens. Het 8ste Dutch Mountain Film Festival vindt plaats van 31 oktober tot en met 9 november in Heerlen en Aken.

Nomadic Mountains door Jean Bernard Koeman – museum (-1)
Jean Bernard Koeman heeft samen met Dutch Mountain Film Festival een duizelingwekkende tentoonstelling samengesteld. De notie van De Refuge, het toevluchtsoord in de wildernis, staat centraal. Het zijn bouwsels, schuilplaatsen of oorden om je terug te trekken. Een documentair onderzoek naar architectuur boven de 1848 meter gaat een dialoog aan met kunstwerken die mentale ruimtes van minimaal eenzelfde hoogte verkennen; kan een kunstinstelling ook een Refuge zijn?
Met werken van: Armin Linke, Bastien Gachet, Bram Kinsbergen, Curdin Tones, Daniel V. Keller, Danila Tkachenko, Francesco Mattuzzi, Frank Koolen & Lieven Segers, Frank Mandersloot, Geert Goiris, Hans Schabus, Irene Kopelman, Karin Bos, Kelly Schacht, Lotte Geeven, Louis De Cordier, Marien Schouten, Matthew C. Wilson, Miek Zwamborn & Rutger Emmelkamp, Nico Dockx , Philip Metten, Pieterjan Ginckels, Rob Voerman, Roy Villevoye, Rudy J. Luijters, Rufina Wu & Stefan Canham, Sebastian Diaz Morales, Stefaan Dheedene, Stefan Peters, Stian Ådlandsvik.

Mine door artist in residence Marieke Coppens – expositieruimte (+1)
Marieke Coppens (Amsterdam, 1983) maakt een presentatie naar aanleiding van het archief van de in 1998 overleden anonieme wetenschapper. Natuurlijke en onnatuurlijke geometrische vormen, paardengevechten, regenboogbergen en het amateur-archelogische verleden van Glaspaleis-architect Peutz komen allemaal samen in deze veelomvattende presentatie.

Het Dutch Mountain Film Festival wordt georganiseerd door Stichting Moving Mountains , Filmhuis de Spiegel en Apollo Kino Aachen in samenwerking met o.a. Bearsports, Cinesud, hotel-restaurant Cuba Libre, Sektion Aachen im DAV (de Duitse bergsportvereniging), Mikey’s Bike Adventures, NKBV, Respect the Mountains, Scouting Don Bosco Heerlen, SCHUNCK*, VVV Zuid-Limburg en Bergdorpje Vijlen. Het festival wordt mede ondersteund door gemeente Vaals, gemeente Heerlen, Parkstad Limburg, provincie Limburg, IBA Parkstad, APG, Tejohaas Productions en Pixelfusion
Voor meer informatie https://schunck.nl/agenda/nomadic-mountains en www.dmff.eu of facebook.com/DMFF.eu



(Volgend nieuwsbericht) »