Hoofdmenu

Geslaagde sponsoractie: pittige circuittraining voor Nepal

Met verschillende acties probeert de groep ‘30 handen helpen Nepal’ al een aantal maanden, samen met hun achterban, geld te verzamelen voor de bouw van een middelbare school in het arme dorp Thali in Nepal. Op 8 juli vertrekt de groep naar Nepal om daar drie weken aan het werk te gaan, samen met de lokale bevolking. Meer hierover is te lezen in eerdere berichten over dit project en op jeugdkringchrisko.nl/nepal.

Op zondagmiddag 24 juni om 13.00 werd een nieuwe actie voor Nepal gestart: “Sporten voor Nepal!”. Sportschool Zumum bood de gelegenheid om voor deze activiteit twee zondagen achter elkaar tussen 13.00 en 15.00 uur kosteloos gebruik te maken van een sportzaal. Een van de Nepalgangers, die als trainer wekelijks meerdere groepstrainingen geeft bij Zumum, had de taak op zich genomen om voor deze sponsortraining twee sportieve, uitdagende circuits voor te bereiden. Vijftien onderdelen telde het parcours dat hij voor de deelnemers had klaargezet en ook een warming up en cooling down waren inbegrepen in de training. Na ieder onderdeel werd er, op basis van tijd, gewisseld en ging iedereen naar het volgende onderdeel. Zodra de deelnemers alle vijftien onderdelen had gedaan, mocht er even gerust en gedronken worden. Het parcours werd door de deelnemers in totaal drie keer afgelegd. Zelfs het zoontje van één van de deelnemers was welkom en hij bewoog zich soepel, met zijn eigen programma, tussen de deelnemers door en genoot van alle activiteit.

Tijdens het circuit werden meerdere spiergroepen aangesproken, waardoor het een allround workout was. Er was ruimte genoeg voor geklets en gelach en sommigen vroegen zich hardop af wat het circuit voor gevorderden wel niet behelsde, als dit al zo zwaar was.

Na een uur was de training afgelopen en stonden twee andere Nepalgangers klaar met verfrissende stukken watermeloen en heerlijke fruitspiesjes, die voor het goede doel gekocht konden worden. Moe en uitgeteld namen de deelnemers plaats en ze genoten van de verfrissingen. Ondertussen waren de ‘die hards’ van de gevorderde groep al gestart in de sportzaal. De trainer had samen met zijn zus, die hij tot zijn assistente had gebombardeerd, de oefeningen uitgelegd. En daarna waren ook de gevorderden vol goede moed aan het circuit begonnen.

De mensen van het eerste uur gingen aan de kant zitten en haalden daar opgelucht adem bij de gedachte dat ze niet overmoedig waren geweest door zich op te geven voor de gevorderde groep. Unaniem waren ze het ermee eens, dat ze dat parcours niet aan gekund zouden hebben. Het was voor iedereen duidelijk dat er een groot verschil zat in de oefeningen van het eerste uur en het tweede uur. Niemand van de beginnersgroep zal zich geroepen hebben gevoeld om volgende week over te stappen naar de groep gevorderden. Al met al had iedereen een fijne sportieve middag, die voor herhaling vatbaar is.

Doe mee!?

Er zijn op zondag 1 juli nog plaatsen vrij! Zowel in de beginnersgroep om 13.00 uur, als bij de groep gevorderden om 14.00 uur. Wie zin heeft om zelf nog actief te werk te gaan en zo het project in Nepal te sponsoren, is op 1 juli van harte welkom bij Zumum om de Nepalgroep bij hun laatste training te vergezellen.

Aanmelden kan via:noelleke1995@gmail.com
De kosten voor deelname bedragen slechts €7,50 en komen ten goede aan het project in Nepal. En natuurlijk zijn er ook deze keer na afloop heerlijke verfrissingen voorzien, waarmee de groep ook gesponsord kan worden.

Sportschool Zumum kun je vinden op het volgende adres:
Ten Esschen 100
6412 PR Heerlen

Tekst en foto’s: 30 handen helpen Nepal(Volgend nieuwsbericht) »