Hoofdmenu

Theater Titanick met openluchtspektakel ‘Alice on the run’ op Cultura Nova 2018

Theater Titanick – bekend van de spectaculaire openingsact van Cultura Nova in het centrum van Heerlen in 2017 – zal dit jaar terugkeren met ‘Alice on the run’, een voorstelling naast de Rodahal in Kerkrade.

Theater Titanick, opgericht door kunstenaars uit Münster en Leipzig, is geen onbekende voor Cultura Nova. Vorig jaar verzorgde het Duitse theatergezelschap twee avonden lang de spectaculaire openingsact van Cultura Nova. Met bizarre karakters, fascinerende objecten, speciale effecten en ontroerende muziek vertelt het gezelschap verhalen met mythische thema’s over mens, natuur en technologie. Als geen ander weet Titanick hierbij de eeuwenoude tradities van het Europese volkstheater met moderne expressievormen te combineren in een nieuwe vorm van beeldend theater, die over de hele wereld begrepen wordt en mensen van uiteenlopende culturen boeit en betovert. In ‘Alice on the run’ tilt Theater Titanick de sprookjesachtige zoektocht van Alice in Wonderland naar het witte konijn naar het hier en nu. .
Cultura Nova streeft ook dit jaar weer naar een bijzonder veelzijdig programma voor jong en oud met beeldend theater, spektakel, dans, circus en muziek. Van een aantal bijzondere voorstellingen in Heerlen is inmiddels de voorverkoop gestart. Tickets voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via culturanova.nl, PLT.nl en nieuwenor.nl.

Laika (BE) / ‘Cantina’
Het Belgische theatergezelschap Laika strijkt met ‘Cantina’ neer in Heerlen en opent tijdens Cultura Nova een feestelijke kantine in een tent op het Burg. Van Grunsvenplein. Bij binnenkomst kom je in een theatrale wereld terecht van mensen die samen dromen, vloeken, lachen en eten. ‘Cantina’ is meer dan een voorstelling. ‘Cantina’ is een plek waar verschillende werelden tevoorschijn worden getoverd, waar droom en werkelijkheid versmelten. Een plek waar acteurs en zangers je in vervoering brengen. En waar je bovenal heerlijk eten krijgt voorgeschoteld. Schuif mee aan tafel en laat je overdonderen!

Hoge Fronten en Lieke Benders (NL) / ‘STIL.de beeldentuin’
Treed binnen in STIL.de beeldentuin, die gerealiseerd wordt in de prachtige tuin van Superstudios, die gevestigd zijn in het Peutzgebouw in de Heerlense wijk Molenberg. Maak samen met anderen een zwijgzame wandeling door het duister. Beleef een visuele performance in modernistische stijl, geïnspireerd op het gedachtegoed van filosoof Ludwig Wittgenstein. Met videowerk van Arjen Klerkx. STIL.de beeldentuin is een initiatief van theatermaker Lieke Benders en onderdeel van het unieke project STIL.. Vanuit Klooster Wittem en STIL.het lab onderzoekt zij samen met haar team vier jaar lang het belang van stilte en stilstaan in een steeds maar roerigere maatschappij. Na het eerste themajaar STIL.de natuur, met STIL.de expositie als eerste zaal, volgt dit jaar STIL.zwijgen met STIL.de beeldentuin als tweede museumzaal.

Ultima Vez (BE) / ‘INVITED’
Danser en choreograaf Seppe Baeyens is sinds 2011 nauw verbonden aan Ultima Vez. Voor Baeyens is het werken met meerdere generaties een noodzakelijke voorwaarde om dans te tonen in zijn meest menselijke en kwetsbare vorm. Ook in zijn nieuwe productie INVITED zijn de performers van alle leeftijden. Zij nodigen het publiek letterlijk uit om samen met hen de voorstelling vorm te geven. Met dans als woordeloze taal wil Baeyens binnen beperkte tijd en ruimte een gemeenschap stichten waarbij de grenzen tussen cast en publiek vervagen. INVITED bestaat uit een diverse en intergenerationele groep performers, die een weerspiegeling vormt van de samenleving van vandaag. Het publiek heeft een actieve rol en krijgt de kans het heft in eigen handen te nemen. ‘INVITED’, waarmee Ultima Vez zeer lovende recensies heeft ontvangen (De Standaard ****, De Morgen *****), wordt gepresenteerd in Theater Heerlen (Rabozaal).

Naomi Velissariou (BE) / ‘PERMANENT DESTRUCTION’
PERMANENT DESTRUCTION is een melodramatisch energy concert door theatermaker Naomi Velissariou en sound producer Joost Maaskant. Samen vormen ze de “pop-up band” PERMANENT DESTRUCTION. De performance is een sexy show over zelfhaat en onbeantwoorde liefde, met dodelijk poëtische lyrics en een zwaar overstuurd geluidssysteem. Met genres variërend van R&B tot industriële hardcore en met overdadig gebruik van auto-tune en trap hop referenties. Een antwoord van een jongere generatie op Einstürzende Neubauten? Uiteraard wordt deze concert/performance gepresenteerd in poppodium NIEUWE NOR.

Foto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »