Italië, 2017 / 132 minuten
Regie: Luca Guadagnino
Met: Timothee Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg e. a.
Ondertitel: Nederlands

 

 

 Donderdag. 28 Juni / 20:00 uur

 Vrijdag. 29 Juni / 20:00 uur

 Zaterdag. 30 Juni / 20:00 uur

Zondag. 1 Juli / 14:00 uur

 

★★★★★ Filmtotaal – ” Wonderschone productie”
★★★★★ Volkskrant – “Guadagnino, meester van de verleiding, laat de erotiek knetteren “
★★★★★ Trouw – “Magnifieke liefdesfilm die de Italiaanse cinema opnieuw op de kaart zet”
★★★★☆ NRC – “Guadagnino bewijst zich andermaal als buitengewoon sensueel filmmaker”

 

Oscarfavoriet naar een script van James Ivory (A Room with a View, Maurice, Howards End). Guadagnino maakte van André Acimans roman een puur zintuiglijke film. Een Italiaanse liefdesfilm vol schoonheid en wijsheid. De schoonheid van Italië, de jeugd, de zomer, het zeventiende-eeuwse familiehuis, de rust.

De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman-familie. Hij kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de adolescente jongen en de zomergast aan de Italiaanse Rivièra.

Guadagnino toont zich weer een meester van het verlangen. Hij vertrouwt op beelden en muziek, en daarmee op gevoel en sfeer. Twee lyrische liedjes van Sufjan Stevens ondersteunen die sfeer. Daardoor maakt de monoloog van de vader aan het eind zo’n indruk, deze tilt de hele film naar een hoger plan. Zo’n monoloog zou iedereen als zeventienjarige wel van zijn vader gehoord willen hebben. Er spreekt onvoorwaardelijke liefde en steun uit.

Het gaat over jezelf durven zijn, over het waarderen van het moment. Sterke rol van de New-Yorkse acteur Timothée Chalamet, die voor de film Italiaans leerde.

Het grootste deel van de film draaien de hoofdrolspelers schitterend om elkaar heen. Verleiding is het handelsmerk van Guadagnino, en dat werkt fantastisch in een film waarin de hoofdrolspelers nooit zeggen wat ze bedoelen.

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie