Hoofdmenu

Wethouder Bert Jongen Gemeente Maastricht: “Besluit Minister Slob doet recht aan VMBO leerlingen Maastricht”

Leerlingen van VMBO Maastricht krijgen de tijd om hun schoolexamen te repareren. Het centraal examen blijft geldig t/m 1 januari 2019.

Wethouder Bert Jongen(o.a.onderwijs) van de Gemeente Maastricht is verheugd met het besluit van Minister Slob om het al afgelegde centraal schriftelijk examen van de VMBO leerlingen in Maastricht te erkennen tot 1 januari 2019 en dat zij alleen hun schoolexamens nog in dienen te halen.

‘Hiermee doet de Minister recht aan de gedupeerde leerlingen van het VMBO. Zij zijn immers de dupe van een falend systeem. De Gemeenteraad en het College van BenW van Maastricht hebben ook steeds gepleit richting ministerie voor deze coulance maatregel. Ik ben erg blij dat het leed van de VMBO leerlingen op deze manier ietwat verzacht wordt. Nu is het vervolgens belangrijk dat de leerlingen snel duidelijkheid krijgen over welke schoolexamens nog gemaakt moeten worden, zodat zij hun toekomstplannen en vervolgopleidingen kunnen oppakken’, aldus wethouder Jongen.

Foto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock