Hoofdmenu

KSV Helios atleten succesvol tijdens NRW CUP

De atleten van KSV Helios Simpelveld Helios lieten zich tijdens de NRW-CUP, een van de grootste gewichthefwedstrijden in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, van hun beste kans zien, met drie eerste plaatsen een keer zilver en een keer brons en een aantal persoonlijke records.

Vooral voormalig supertalent Bente Brauwers verbaasde in Dortmund-Derne iedereen, inclusief haarzelf, door haar persoonlijk record bij het trekken te verbeteren naar 70 kilogram. Met de 76 kilo bij het stoten was het goed voor de 1ste plaats in haar leeftijdsklasse.

Ook een eerste plaats in zijn gewichtsklasse was er voor Helios-atleet Tim Hollands. Hij tilde 92 kilo bij het trekken en 117 kilo bij het stoten. Simpelveldenaar Erwin Rasing bewees opnieuw wederom dat hij een van de beste gewichtheffers in NRW is. Met 82 kilo bij het trekken en 110 kilo bij het stoten werd hij niet alleen eerste in zijn gewichtsklasse maar was hij ook de beste van alle heren-senioren (leeftijd 21 tot 30 jaar).

Dennis Schings en Bas Goorden van Helios traden aan bij de masters. Dennis behaalde
uiteindelijk een tweede plaats in zijn gewichtsklasse met 80 kilo bij het
trekken en 95 bij het stoten. Met een derde plaats maar vooral met de verbetering van zijn persoonlijke records was ook Bas Goorden uitermate tevreden. Na zijn operatie, een jaar geleden, heeft hij nauwgezet het trainingsschema gevolgd en dat werd nu beloond met 55 kilo en 72 kilo, respectievelijk bij het trekken en het stoten.

Foto: KSV Helios Simpelveld