Hoofdmenu

Kerkraads supertalent hoopt op ‘Parijs’

Zijn droom is meedoen aan de Olympische Spelen, hopelijk die van Parijs in 2024. Als judokampioen Bart Weling zo goed blijft presteren als hij nu doet, hoeft dat geen probleem te zijn. Op de foto feliciteert wethouder Schlangen de 17-jarige Kerkradenaar met zijn pas behaalde Nederlands Kampioenschap in de klasse tot 60 kilo.

In de tussentijd schreef Weling ook nog het Masters Toernooi in Bremen, voor junioren tot 18 jaar, op zijn naam. En afgelopen weekend verdedigde hij als één van de tien uitverkoren judoka’s de nationale driekleur op het Europees Kampioenschap in Sarajevo waar hij met het gemengd landenteam een zilveren plak won.

Bart Weling traint bij Judoclub Hercules in Pey in Echt van oud-kampioen Graat Weber, met wie ook de vader van Bart vroeger trainde. Daarnaast traint hij ook in het regionale trainingscentrum in Eindhoven en in het topsportcentrum Papendal met andere grote talenten van zijn generatie.

De laatste jaren maakt hij flinke sprongen op de tatami (judomat). Dat is ook de Nederlandse judobond niet ontgaan. Bart is met nog zes andere judoka’s in de race om voor Nederland mee te doen aan de Jeugd Olympische Spelen die in oktober in Buenos Aires (Argentinië) zijn. Slechts één van hen mag gaan. “En dan moet hij ook nog gewoon naar school”, zegt wethouder Schlangen (Sport, Jeugd). “Ik ben trots op de prestaties van dit jonge Kerkraadse talent en wens hem alle succes in zijn judo carrière. Hopelijk kunnen we over acht jaar een Olympisch kampioen huldigen op de Markt in Kerkrade.”

Foto Gemeente Kerkrade(Volgend nieuwsbericht) »