Hoofdmenu

Burgemeesters en wethouders uit Nederland bezoeken Beleef Kerkrade!

Vijftig burgemeesters en wethouders afkomstig vanuit heel Nederland bezochten eind juni met de Beleefbus Kerkrade. Kerkrade vormde als onderdeel van het landelijke VNG*-jaarcongres het decor voor de workshop Beleef Kerkrade. Het nieuwe Kerkrade en Beleef Kerkrade stond daarbij centraal met werkbezoeken aan het Museumplein, de Markt en HuB.

Trots. Gastheer en gemeentesecretaris van Kerkrade, Harry Coumans, oordeelde enthousiast dat de conclusie van het bestuurlijke gezelschap unaniem luidde: Beleef Kerkrade is méér dan een slogan. Beleef Kerkrade is een gevoel van trots, gebaseerd op de vijf grote toeristische attracties (Abdij Rolduc, GaiaZOO, Leisure Dome, Roda JC Kerkrade en Museumplein) en het vernieuwde stadscentrum.

Beleef Kerkrade. Kerkrade zet in op stedelijke vitaliteit. Het stadshart als ‘Third Place’, de plek waar je naast thuis en je werk of opleiding graag verblijft. Viva la Vida, van de Spaanse kunstenaar Ripollés, staat symbool voor het vernieuwde levendige Kerkrade.

Inspiratie. De Kerkraadse aanpak vormt voor de bezoekende bestuurders inspiratie voor projecten in hun eigen gemeenten.

*Vereniging Nederlandse Gemeenten

Foto Gemeente Kerkrade