Hoofdmenu

Du ROI naar Heerlen

Het college van B&W heeft besloten om financiële dienstverlener du ROI een subsidie van € 47.500 te geven uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES) voor het concentreren van zijn kantooractiviteiten in Heerlen. Hierbij gaat het in eerste instantie om 31 arbeidsplaatsen, met een doorgroei naar 50.

Financiële dienstverlener du ROI is in 1999 opgericht in Maastricht. Inmiddels zijn er kantoren in Maastricht en Beek en een klein kantoor in Heerlen. De drie vestigingen worden per oktober van dit jaar samengevoegd in één kantoor in Heerlen. Du ROI heeft daarvoor een huurovereenkomst getekend voor het kantorencomplex aan de Kruisstraat 56 in het centrum van Heerlen.

Voorwaarden Om voor een subsidie van het FES in aanmerking te komen moet het gaan om een bedrijf dat nog niet in Parkstad is gevestigd, of om een wezenlijke uitbreiding van een al aanwezig bedrijf. Daarnaast moet sprake zijn van aantoonbare werkgelegenheidseffecten en het versterken van één van drie aangewezen economische thema’s (Smart services). Du ROI voldoet aan al deze voorwaarden.

Smart Services
Du Roi heeft innovatie hoog in het vaandel. Het bedrijf wil een IT- en data-gedreven organisatie worden die technologie niet alleen inzet voor zichzelf, maar ook ten dienste van zijn klanten Om innovatieve ideeën en concepten op het gebied van ‘smart services’ te ontwikkelen is du ROI actief binnen de Brightlands Smart Services Campus.

Wethouder Martin de Beer is blij met de uitbreiding van du ROI in Heerlen: “Dit levert arbeidsplaatsen op bij een bedrijf dat zich onderscheidt van zijn branchegenoten op het gebied van ‘smart services’. Daarmee past het goed binnen onze economische speerpunten.”

Foto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »