Hoofdmenu

Landgraaf-Taalproject Nederlands alfabetiseren blijkt groot succes

Op donderdag 5 juli heeft wethouder Christian Wilbach certificaten uitgereikt aan de eerste groep cursisten van het taalproject Nederlands alfabetiseren. Deze cursus bereidt statushouders voor op de verplichte inburgeringscursus. Het project heeft twee bijzondere aspecten: het initiatief is afkomstig van een vrijwilliger en ook de lessen worden volledig gegeven door een groep zeer gedreven vrijwilligers. Welsun ondersteunt het project.

Wethouder Christian Wilbach was dan ook vereerd om de certificaten te mogen uitreiken:‘Het is bijzonder om te zien met hoeveel enthousiasme de cursisten aan het taalproject hebben deelgenomen. Vaak is een certificaat de afsluiting van een opleiding, maar in dit geval is het ook een begin. Kennis van onze taal zorgt voor een nog betere integratie in onze maatschappij. Ik wil hen, maar zeker ook de vrijwilligers, feliciteren met dit prachtige resultaat!’

Foto Gemeente Landgraaf« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »