Noëlle Kemmerling nieuwe artistiek leider SCHUNCK*

 

Bij culturele instelling SCHUNCK* in Heerlen treedt Noëlle Kemmerling per 8 oktober in dienst als artistiek leider. Kemmerling wordt verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en versterken van de (inter)nationale positie van het SCHUNCK* Museum (moderne- en hedendaagse kunst en architectuur). 

 

Noëlle Kemmerling werkt momenteel vanuit haar eigen bedrijf Kemme+co art consultancy als kwartiermaker voor het te vernieuwen museum in gemeente Weert. Zij ontwikkelde hiertoe een nieuwe inhoudelijke visie en werkte de plannen voor renovatie en herinrichting uit. 

 Als gastcurator maakte zij onlangs de tentoonstelling TED: Ted Noten in Museum aan het Vrijthof in Maastricht. Ook de openingstentoonstelling voor Cube Design Museum in Kerkrade in 2016 was van haar hand. 

 Kemmerling werkte als zakelijk leider bij het NAi Maastricht. Voor DSM en SABIC was zij een aantal jaren verantwoordelijk voor de in huis tentoonstellingen en aankopen beeldende kunst. Behalve voor diverse opdrachtgevers en musea werkte Kemmerling ook bij verschillende overheden als strategisch beleidsmedewerker en projectmanager.

 Directeur Kor Bonnema van SCHUNCK* zegt er alle vertrouwen in te hebben dat Noëlle Kemmerling met haar kwaliteiten en staat van dienst het SCHUNCK* Museum op een inspirerende wijze verder zal laten groeien. 

 Noëlle Kemmerling: ‘SCHUNCK* heeft een uitstekende inhoudelijke basis. Het is voor mij een bijzondere uitdaging om samen met het team focus aan te brengen en een visie te ontwikkelen die zowel aansluit bij de regio alsook bij de (inter)nationale positie van het SCHUNCK* Museum.’

  

 

Noëlle Kemmerling zal op 8 oktober in dienst treden bij SCHUNCK* en volgt hiermee Lene ter Haar op die een nieuwe functie elders gaat betrekken. 

 

Foto Harrie Heuts

 

Foto cover ParkstaActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie