Hoofdmenu

Zomerpop keert terug voor een 5de editie

Het muziekfestival Zomerpop van Cultuurhuis Heerlen viert zondag 15 juli haar 5-jarig bestaan, met uiteraard weer een vol programma en gratis entree.

Net als de afgelopen jaren heeft Cultuurhuis Heerlen er voor gekozen om de nadruk te leggen op Limburgse muzikanten. Jong talent als Maxime & Glyn, maar ook oud gediende als Pedrito’s Latin Kitchen en Somethin’ Fresh krijgen tijdens Zomerpop een plek om te spelen. Rock, pop, singer-songwriter, country, soul & funk, je hoort het allemaal voorbij komen tijdens Zomerpop. Met bands en artiesten als Oliver, Pedrito’s Latin Kitchen, Somethin’ Fresh, Violet’s Tale, MT. Atlas, Maxime & Glyn, Stompin’ Grounds, Windbux, Kopzorgen, Sway en Bombrini Circus, verspreid over twee podia, wordt er een feestelijke vijfde editie neergezet aan de Sittarderweg in Heerlen. Uiteraard zal de presentatie weer in de veilige en energieke handen van Sjon Mobers liggen.

Vijf jaar geleden begon Cultuurhuis Heerlen met het organiseren van haar festival Zomerpop. Eerst als opening van het culturele seizoen en de afgelopen jaren als feestelijk afsluiter. Het is een druk jaar geweest voor Cultuurhuis Heerlen, een vol programma zorgde voor bijna 45.000 bezoekers. Hiermee blijft er een stijgende lijn in de bezoekers aantallen. In 2017 organiseerde de organisatie voor het eerst Zomerpop zonder haar oud directeur Lex Nelissen. En ook zonder Lex bleek Zomerpop een succes. Met een iets andere aanpak en kijk, mocht het team de vierde editie van het festival tot haar meest succesvolle tot nu toe benoemen.

Cultuurhuis Heerlen nodigt iedere muziekliefhebber of nieuwsgierige uit om zondag 15 juli te proosten op een succesvol cultureel seizoen en het 5-jarig bestaan van Zomerpop. Entree is gratis, Terrein open vanaf 14.00 uur, 14.30 uur start het eerste optreden.

 « (Vorig nieuwsbericht)