Hoofdmenu

21e Eurode Rolstoelwandeldag op 25 augustus a.s.

 

Op zaterdag 25 augustus 2018 vindt de 21e editie plaats van de Eurode Rolstoelwandeldag. Dit jaarlijks terugkerend evenement vindt afwisselend plaats in Herzogenrath en Kerkrade. Dit jaar is Herzogenrath weer aan de beurt en is het schoolcentrum Herzogenrath (Badenbergerstrasse 72) als ontvangst en verblijfsplaats voor deze wandeldag gekozen.

Deze dag wordt georganiseerd door de Zonnebloem Regio Kerkrade/Landgraaf in samenwerking met het Behinderten Forum Herzogenrath.

De organisatie hoopt ook dit jaar weer een groot aantal rolstoel- en scootmobielgebruikers uit de Euregio te kunnen verwelkomen. In 2017 nam een groep van ca. 200 personen deel aan dit evenement. De begeleiding wordt verzorgd door familie, vrienden of vrijwilligers. Ook wordt ondersteuning geboden door het Rode Kruis en een speciale servicewagen. De eigen bijdrage wordt bewust laag gehouden en bedraagt € 7,00 per deelnemer. Dit kan alleen gerealiseerd worden door financiële steun van meerdere organisaties en sponsoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De organisatie is er alles aan gelegen om dit evenement voor de deelnemers tot een onvergetelijke dag te maken. De rolstoelwandeldag begint om 10.00 uur en een lange sliert rolstoel- en scootmobielgebruikers met begeleiders trekt vanaf 10.30 uur door het uitgebreid wandelgebied van het Broichbachtal. Na afloop van de circa 2 uur durende wandeling wordt de deelnemers een uitgebreide lunch aangeboden. Vervolgens kunnen de deelnemers genieten van een afwisselend programma met muziek, zang en vertier. In de loop van de middag krijgen de deelnemers uiteraard koffie/thee met wat lekkers.  Met een traditionele tombola  zal deze 21e editie van de Eurode Rolstoelwandeldag rond 17.00 uur worden afgesloten. Voor verdere informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Marina Donkers, Op de Knip 45, 6466 GS Kerkrade (tel. 0619156205) of Frans Driessen, Poststraat 24, 6464 AX Kerkrade (tel. 0630410336) of per email fhm.driessen@home.nl.

Foto’s Eurode Rolstoelwandeldag