Hoofdmenu

Tom Dumoulin start 3 augustus in RaboRonde Heerlen   

                             

 

Favoriet eindzege Tour was als jonge renner in 2013 in Heksenberg

 

Zowel op woensdag 18 juli jl. evenals afgelopen weekeinde genoten veel wielerliefhebbers van de prestaties van Tom Dumoulin. Vooral de 11e tourrit met aankomst in La Rosière maakte indruk. Helaas kreeg Tom Dumoulin niet de beloning die hij verdiende, te weten de ritzege. Een zege die hij graag wilde opdragen aan zijn inmiddels overleden oom en tante die in het skidorpje La Rosière in vroegere jaren Tom de kunst van de skisport bijbrachten. Positief resultaat voor Tom was opschuiving in het algemeen klassement. Achter Geraint Thomas en Chris Froome veroverde de Maastrichtenaar de 3e plaats. Ook de etappe met aankomst op de Alpe d’Huez kwam Tom heel goed door.

 

Ondanks de situatie wie deze tour gaat winnen mag gesteld worden dat Tom Dumoulin als winnaar Giro 2017 en 2e plaats Giro 2018 geweldige prestaties geleverd heeft. Dit zal zeker zijn weerslag hebben bij de komende RaboRonde 2018 in Heerlen op vrijdag 3 augustus a.s. Hij zal, zo laat de organisatie weten, starten in Heerlen. Goed nieuws dus voor alle wielerliefhebbers die ongetwijfeld weer met duizenden aanwezig zullen zijn om Tom en alle andere renners te bewonderen en zeker toe te juichen. Overigens werd het contract met Tom Dumoulin op maandag 16 juli jl. getekend.

 

Volgens Chris Tiekstra, voorzitter van de RaboRonde Heerlen, was het een hele toer om Tom Dumoulin naar Heerlen te krijgen; “Tom heeft aangegeven graag in Heerlen te willen rijden en had die dag ook al gereserveerd. Dat is goed nieuws, maar hij kost natuurlijk wel heel veel geld. Zulke bedragen zjin voor ons als organisatie normaal niet op te hoesten. We moeten namelijk een volwaardig veld aan de start zien te krijgen, bij de mannen en de vrouwen. Dat kost al geld genoeg. Ik heb daarom twee partners van de RRH benaderd met de vraag om mij te helpen. Henk Reker namens de Rabo bank en Leon Beerendonk namens Mabs4.0 zegden ieder de helft van het startgeld toe. Tom Dumoulin aan de start van de RaboRonde 2018. Mooier kan mijn dag niet meer worden”, aldus Chris Tiekstra.

 

Het is al heel wat jaartjes geleden, om precies te zijn in 2013, dat de nu zo succesvolle renner ook in Heksenberg was om gestalte te geven aan een fietsevenement georganiseerd vanaf de BS Gerardus-Majella, in het bijzijn van toenmalig sportwethouder Fred Gillissen. Niemand kon toen bevroeden dat Tom zo succesvol zou worden. De foto gemaakt door Callie Steijaert laat een toen nog jonge Tom Dumoulin zien op het Heksenbergse schoolplein.

 

Overigens is er ook voor vrouwen een volwaardig criterium en tijdrit voor heren en is zoals ieder jaar de toegang van de RaboRonde Heerlen gratis.

Programma

15.00 uur         Start Rabo WielerPlaza

18.00 uur         Reclamekaravaan

18.30 uur         Start tijdrit heren       

19.00 uur          Start dames

20.00 uur         Finish en reclamekaravaan

20.30 uur         Start heren

22.00 uur         Finish heren

Start festiviteiten op horecapleinen

Archieffoto©Callie Steijaert« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »