Organisatie Pijl van Heerlerheide 2018 op volle toeren

  Leuk uitziende ronde missen sieren weer dit wielerevenement

Zondag 26 augustus a.s. zal Heerlerheide weer helemaal in het teken staan van het wielerspektakel, “de Pijl van Heerlerheide”. Afgelopen jaren werd deze wedstrijd met veel elan georganiseerd en mocht gesproken worden van een doorslaggevend succes. De organiserende stichting had dan ook geen moeite om te besluiten dat er in 2018 een nieuwe editie zou komen. Bovendien slaagde zij erin om wederom leuk uitziende ronde missen voor dit aansprekende wielerevenement, zoals het zo mooi heet, te “strikken”.

 

Ieder jaar weer genieten veel wielerliefhebbers dan ook van de gegeven aandacht aan leuk uitziende jonge en charmant overkomende jongedames. Zo ook dus dit jaar 2018. Afgelopen week werd, via Max Pool, een afspraak met hen geregeld op het terras van Brasserie Leef op het Corneliusplein. Schrijver dezer toog op het afgesproken tijdstip naar het Corneliusplein om de jongedames te ontmoeten t.b.v. van dit artikel, inclusief het maken van enkele foto’s.

 

Het werd een ongedwongen en joviaal gesprek met de jongedames Michelle van der Veer (22) en Steffie Senden (27) beidde wonende in Brunssum. Natuurlijk rijst als eerste de vraag boven waarom ronde missen halen in Brunssum en niet uit Stadsdeel Heerlerheide? Maar daar is alle terechte reden voor, welke we even kort willen weergeven. Het blijkt namelijk dat de twee jongedames beidde werkzaam zijn bij Tandarts Schoffelen Rumpenerstraat in Brunssum. Laat daar nu dan ook juist Maddy Niemant als receptioniste/Gastvrouw werkzaam zijn. Maddy is een meer als bekende knappe persoonlijkheid die woonachtig is in Heerlerheide en is al enkele jaren nauw betrokken bij de Pijl van Heerlerheide en dan speciaal de verzorging/begeleiding van de ronde missen. Omdat de ronde missen 2018 nog gezocht werden lag het voor de hand dat zij bij de twee jongedames in de praktijk een balletje opwierp of zij wellicht hiervoor interesse hadden. Dus werd het ja.

 

Michelle van de Veer, geboren en getogen in Brunssum, volgde na de lagere school  onderwijs op Broekland en vervolgens op het Arcuscollege. Aansluitend liep ze 2 jaar stage bij tandartsenpraktijk Schoffelen, bij welke praktijk zij nu al 2 jaar fulltime in dienst is. Dit als preventie assistent/tandartsassistente. Natuurlijk was het een verrassing gevraagd te worden als ronde miss voor de Pijl van Heerlerheide. Michelle heeft geen enkele binding met het wielermetier, maar vind het toch hartstikke leuk om het te gaan doen samen met collega Steffie Senden. Overigens vond haar moeder het leuk, evenals haar tante die in vroegere jaren ook ronde miss is geweest.

 

Steffie Senden is geboren in het Noord-Spaanse plaatsje Rosas. Toen ze 2 jaar was kwam ze naar Nederland. Ze volgde na de lagere school vervolgonderwijs op het Romboutscollege en een 4 jarige Social Work opleiding. Van februari jl. doet ze parttime receptiewerk bij Tandartsenpraktijk Schoffelen, terwijl ze tevens nog bezig is met een pedicure-opleiding. Ook Steffie heeft geen ervaring met wielrennen, maar ziet er wel naar uit om als ronde miss, samen met Michelle, te functioneren. Op zelfverzekerde wijze lieten beidde dan ook weten er veel zin in te hebben. Prima toch.

 

 

Programma

Afgelopen jaren zijn licentiehouders uit verschillende landen aan de streep verschenen. Ook dit jaar verwacht de organisatie meer dan 200 renners uit meerdere landen aan de start zodat de coureurs binnen de diverse categorieën zich met gelijkwaardige renners kunnen meten. Hierdoor kan wederom gerekend worden op mooie wedstrijden. Om 10.00 uur zullen de nieuwelingen als eerste aan de meet verschijnen. Om 11.30 uur dames Elite/beloften/amateurs en junioren. Om 13.35 uur de heren Elite/beloften en we sluiten de dag af met de Amateurs/junioren Heren om 16.00 uur.

Tevens zullen er op het Corneliusplein diverse activiteiten voor de jeugd van Stadsdeel Heerlerheide georganiseerd worden, denk aan loopfietswedstrijd en stoepbanden gooien.

Parcours

Het parcours was in voorgaande jaren zeer selectief en het peloton werd flink uit elkaar getrokken. De uiteindelijke winnaars spraken dan ook over een mooie en moeilijke koers. Toch heeft de organisatie gemeend om het iets lastiger te maken door te starten in de Wannerstraat.

Het Parcours Wannerstraat (start) – Geitstraat – Lokerstraat – Kampstraat – Unolaan – Bokstraat – Litscherboord – Ingenieur Meester Doctor van Waterschot van der Grachtstraat – Rennemigstraat – Ganzeweide – Servatiusstraat – Corneliuslaan – Sebastianusstraat – Lucasstraat – Keekstraat – Groeet Genhei – Wannerstraat ( Finish )

 

Vrijwilligers

Vorig jaar hebben heel wat vrijwilligers geholpen om dit evenement in goede banen te leiden. Al deze  mensen, die belangeloos hun diensten aangeboden hadden, gaven aan ook bij de editie 2018 present te willen zijn. De organisatie wil graag nog een aantal extra vrijwilligers inzetten, zodat onderling afgewisseld kan worden. Bij deze wil de organisatie dan ook een oproep doen aan wielerliefhebbers of mensen uit Heerlerheide en omgeving die dit evenement een warm hart toedragen.Aanmelden via telefoon: 06-30683303 of door een mailtje naar max.pool9@gmail.com te sturen.

Foto: © Callie Steijaert

Geef een reactie