5 augustus – Piano’s Maene Limburg – Paterskerk Oud-Rekem

Aperitiefconcert: Alexander Ullman

Op 21 oktober 2017 won Alexander Ullman de Eerste Prijs tijdens de elfde editie van de International Liszt Concours te Utrecht. Zondag 5 augustus is winnaar en  toppianist te beluisteren in de even bijzondere als imponerende ambiance van de voormalige Paterskerk in Oud-Rekem. Het belooft zonder twijfel een indrukwekkend recital te worden. Aanvang is 11.00.

Alexander Ullman studeerde aan de Purcell School, het Curtis Institute of Music in Philadelphia en de wereldvermaarde Royal College of Music, waar hij zijn Artist Diploma als Benjamin Britten Piano Feloow in 2017 behaalde.

Afgelopen jaar keerde de begaafde pianist Alexander terug naar Wigmore Hall en gaf hij recitals in Perth Concert Hall, the Nottingham and SJE Arts Oxford International Piano series. Tevens maakte zijn debuut met het Royal Philharmonic Orchestra en Manchester Camerata. Andere tournees brachten hem in Argentinië, Colombia en China. Hij nam ook deel aan het Chopin Festival in Majorca.

Ullman volgde les bij wereldbefaamde pianisten waaronder William Fong, Leon Fleisher, Ignat Solzhenitsyn, Robert McDonald, Dmitri Alexeev, Ian Jones  and Elisso Virsaladze.

In het belevingscentrum van Piano’s Maene Limburg speelt Aleander Ullman het volgende

Programma:

  • S. Prokofjev – 6 pieces from Cinderella, Op.102
  • P. I. Tchaikovsky – Nutcracker Suite (arr. M. Pletnev)
  • I. Stravinsky – Trois Mouvements de Petrouchka

Adres : Patersstraat 36, Oud-Rekem (Lanaken)

Tickets kosten 15 euro en zijn online te bestellen via www.pianoslimburg.be of T: 0032-89 21 52 72 5

Geef een reactie