Hoofdmenu

Gedeelte Stadspark afgezet in kerkrade

In verband met de vorming van waterstofsulfide in de vijvers van het Stadspark is een deel van het park met bouwhekken afgesloten voor publiek.

Na het noodweer van afgelopen donderdag is er een enorme hoeveelheid water in het Stadspark terecht gekomen. Door het warme weer van de afgelopen twee maanden is er weinig zuurstofrijk water in de vijvers terecht gekomen. De combinatie van het droge weer en het noodweer van afgelopen donderdag heeft ervoor gezorgd dat veel vervuild water in de vijvers is beland. Dit heeft geresulteerd in de vorming van waterstofsulfide (H2S) in de vijvers.

Waterstofsulfide heeft een sterke geur en ruikt naar rotte eieren. Het gas kan nadelige gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Zo kan waterstofsulfide irritaties aan de luchtwegen veroorzaken. Omwille van de gezondheid is een gedeelte van het Stadspark daarom afgesloten voor publiek.

In samenspraak met Waterschap Limburg zal nader bekeken worden welke passende maatregelen noodzakelijk zijn.

Foto en tekst Gemeente kerkrade