Hoofdmenu

Orlando Festival geeft 50 concerten in Zuid-Limburg  

 

 

Van 9 augustus tot 19 augustus vindt in Abdij Rolduc in Kerkrade het Euregionaal bekende Orlando Festival plaats. Op het Orlando Festival draait alles om klassieke kamermuziek.

Tijdens tientallen evenementen – concerten, lezingen, masterclasses, openbare repetities en masterclass lessen – is er volop aandacht voor schoonheid en ontroering. De programmering van in totaal 50 Orlando concerten in Kerkrade en Zuid Limburg en omstreken wordt gekenmerkt door een zeer grote variatie in het aanbod van interessante kamermuziek uit de barok, de klassieke periode, de romantiek, de twintigste en de 21ste eeuw. De Orlando Festival kamermuziekconcerten worden gegeven door 30 uitzonderlijke musici, afkomstig uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Canada, de Verenigde Staten en Rusland.

De beroemdste levende Nederlandse componist, Louis Andriessen, is dit jaar centrale componist. Maar liefst drieëntwintig van zijn werken, gecomponeerd in een tijdsbestek van 60 jaar, lopend van 1957 tot en met 2017, zullen tijdens dit Orlando festival ten gehore gebracht worden. Andriessen zal ook enkele dagen op Orlando aanwezig zijn, om zo veel mogelijk van zijn werken in te studeren en een en  andere voor het publiek toe te lichten. De bezettingen op de Orlando concerten lopen van solowerken via liederen en pianotrio’s en strijkkwartetten tot talloze bijzondere combinaties zoals duo’s  voor harmonium en hobo, kamermuziek met kerkorgel, twee strijksextetten en uiteindelijk de maximale formatie van Gruppo Montebello, met 17 musici (die 24 instrumenten bespelen!) met werken van Gustav Mahler (Das Lied von der Erde), met tenor Marcel Reijans en bariton Ludwig Mittelhammer), Ferruccio Busoni en Anton Webern.

Voor het volledige programma, meer informatie en tickets zie: www.orlandofestival.nl en www.facebook.com/Orlandofestival

Foto Orlando Festival 2 Roco bibliotheek