Hoofdmenu

Jeugdige Heerlense autodieven na grootschalige politieactie in Aken gearresteerd 

 

Vier jeugdige Limburgers waaronder een zeventien en negentienjarige Heerlenaar zijn in Aken gearresteerd na een poging om een VW Kever oldtimer te ontvreemden.

De jonge mannen probeerden in het Akense stadsdeel Haaren nabij de autobaan naar Nederland een VW Kever Oldtimer te stelen. Een buurtbewoonster hoorde om 1.00 enkele luide knallen. Ze keek uit het venster en zag de jeugdige mannen die probeerden om de auto open te breken. Toen ze de jeugdige mannen aansprak vluchten die in een gereedstaande auto met Nederlands kenteken. De vrouw alarmeerde de Duitse politie. Die maakte er meteen grootscheeps werk van. Oldtimer diefstallen in de Akense regio bewegen dan ook al bijna twee jaar de gemoederen.  Na een grootschalige politieactie- waarbij liefst zeven politieauto’s werden ingezet – werden de jeugdige Limburgers gearresteerd. In de vluchtauto vond de politie inbrekerswerktuigen en softdrugs. Na een verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd het viertal – dat tot dusver geen stafblad had – weer op vrije voeten gesteld. Een verbinding met andere Oldtimer diefstallen kon vooralsnog niet worden aangetoond.

Foto Politie Duitsland

 (Volgend nieuwsbericht) »