Hoofdmenu

Orlando Festival vanavond, donderdag 9 augustus, van start

 

Het Orlando Festival met Abdij Rolduc Kerkrade als stralend middelpunt start vanavond met een concert in Parkstad Limburg Theater Kerkrade. Tot en met zondag 19 augustus wordt prachtige kamermuziek onder de aandacht van een breed publiek op diverse locaties in Zuid-Limburg gebracht. Het festival kenmerkt zich door een rijke variatie aan stijlen en instrumentale bezettingen: van barok tot hedendaags en van Bach solo tot de Gruppo Montebello met zestien musici o.l.v. dirigent Henk Guittart in Das Lied von der Erde van Mahler. Nederlands beroemdste levende componist, Louis Andriessen, is dit jaar Composer in Residence.

Van Andriessen klinken ruim twintig composities uit 60 jaar componeren. Het Osiris Trio en Rusquartet zijn te beluisteren in werken van Haydn, Mozart en Beethoven, Sjostakovitsj, Tsjaikovski, Martinů, Hindemith en Reger. Vioolsoliste Livia Sohn, fagottiste Dorian Cooke en hoboïst James Austin Smith spelen in kleine bezetting hoogtepunten uit de barok, waaronder Vivaldi’s Vier Jaargetijden. Maandag 13 augustus, Orlando de Luxe!, woensdag 15 augustus, Orlando in grote bezetting, donderdag 16 augustus: Typisch Orlando en zaterdag 18 augustus: Slotconcert Orlando Festival staan er vier fantastische concerten op het programma. Een must see voorstelling er er ook op donderdag 1 november in het Parkstad Limburg Theater Heerlen. Dan etaleert het Behn Kwartet,  winnaar van het Orlando Concours 2017, hun grote kunnen.

Tip: Als je minimaal drie concerten bezoekt krijg je 20 procent korting op de entreeprijs

Meer info en het volledige programma zie www.orlandofestival.

 Foto Orlando festival