Hoofdmenu

Vrijdag  10  t/m  zondag  12  augustus  in  Heerlen    

Heerlen dit weekend Breakdance City number one

The urban dance festival Notorious IBE viert een dubbel jubileum tijdens de 2018 editie in het weekend van 10, 11 en 12 augustus.

Nederlands grootste en oudste dansfestival viert in augustus haar 20-jarig bestaan. Daarnaast is Heerlen voor het tiende opeenvolgende  jaar thuisstad én kloppend hart van de internationale urban dance scene. In 2017 werd The Notorious IBE in Heerlen bezocht door 10.000 bezoekers uit 40 verschillende landen. Dit jaar maakt opnieuw de mondiale top van de urban dance haar opwachting in de centrumstad van Parkstad.

The notorious IBE zag in 1998 het eerste levenslicht in Rotterdam. Sinds 2008 vormt Heerlen de thuishaven. Voor de editie 2018 staan ruim vijftig aan urban dans gerelateerde programma’s op het menu. Het hart van het festival vormen de battles. Speciaal voor het 20‐jarig jubileum wordt het legendarische programma All Battles All, dat IBE internationaal op de kaart heeft gezet nog één keer georganiseerd. Drie internationale teams (USA, FR en YOUNG GUNS) strijden hierbij in een ultieme dance arena zonder jury en tijdslimiet tegen elkaar.

Voorronde van de meest prestigieuze breakdancecompetitie ter wereld   

Daarnaast vindt tijdens The Notorious IBE 2018 de Nederlandse voorronde van de meest prestigieuze breakdancecompetitie ter wereld plaats. Aan de Red Bull BC One World Final nemen zestien dansers deel, daaronder ook de Heerlenaren Marciano van Kempen en Joey Berger van Dancestudio HFC. Ze proberen tijdens de Red Bul BC One Holland Cypher dat ene felbegeerde ticket voor de World Final op 29 september in Zürich, Zwitserland te bemachtigen. De wedstrijden in Heerlen zijn gratis toegankelijk.

Special guests

Special guests tijdens IBE zijn ILLUSIONARY ROCKAZ, COMPANY, JUSTIN VAN DER LEK en SHAILESH BAHORAN. Deze vrienden van The Notorious IBE van het eerste uur komen vanuit alle hoeken van de wereld naar Heerlen om hun twintigjarige vriendschap met het festival te vieren. De leden van de Illusionary Rockaz Company formeerden twintig jaar geleden in Nieuwegein hun Breakdance Crew. Inmiddels is de crew een zelfstandige stichting en is artistiek Leider Shailesh Bahoran een van de meest veelzijdige en gevraagde urban dance theatermakers van Nederland. Crew‐lid Justin van der Lek verliet het gezelschap om in Hollywood een carrière op te Bouwen in de wereld van special effects. Met succes. Hij werkte o.m. aan Blockbusters als Independence Day, Iron Man, Planet of the Apes en The Avengers en won de Visual Effect Society Award voor zijn bijdrage aan Star Wars: The Force Awakens. Speciaal voor The Notorious IBE komt hij vanuit Nieuw-Zeeland voor een inspirerende talkshow over zijn werk in Hollywood en hoe zijn leven als (urban) danser daaraan bijgedragen heeft.

 

Heerlen voor even Hiphop Hoofdstad van Europa

Op IBE is het podium voor Nederlandstalige hiphop, dat dit jaar de toepasselijke naam Capital Stage krijgt, vanuit de gedachte dat Heerlen tijdens The Notorious IBE dé hiphop hoofdstad van Europa is. Poppodium NIEUWE NOR tekent voor de programmering. Bekende namen op het affiche Zijn de ‘koning van de good ‘vibes’ Jacin Trill, Kevin alias Slowflowanimal en lokale talenten als Kosso (Hulsberg), MarOne (Maastricht) en de DJ’s Boscha Nova , Yung Baro (Heerlen) en Rugged Eindhoven). De laatste sluit af met een dampende Dj‐set.CAPITAL STAGE terug van weggeweest

De Capital Stage vindt plaats op zaterdag 11 augustus van 20.00 tot 01.00 op De Bongerd in hartje Heerlen. De toegang is gratis. Na afloop verzorgt poppodium NIEUWE NOR een afterparty. Kortom Heerlen wacht een bijzonder festival. Naast dans zijn ook muziek en cultuur belangrijke nderdelen van The Notorious IBE. Op verschillende locaties in de binnenstad van Heerlen vinden Events plaats. Hierbij zijn verschillende muziekstijlen. Van Disco, Funk tot Hip Hop en House te horen. Ook is er veel ruimte voor het ontdekken van kunst en cultuur, mede dankzij de verschillende aanwezige nationaliteiten en internationale samenwerkingen. Veel activiteiten zijn gratis toegankelijk, waaronder een cultuurmarkt, een foodcourt en een speciale Art Market met Urban Art Workshops voor kinderen.Voor meer info:

http://www.thenotoriousibe.com

www.facebook.com/TheNotoriousIBE

https://twitter.com/thenotoriousibe

https://instagram.com/thenotoriousibe

 

Foto’s:©Parkstad Actueel / Tom de Cock