Hoofdmenu

Hel van Voerendaal eerste serieuze test voor klimmersbenen

 

 

 

Morgen zondag 12 augustus vindt de 53ste editie van wielerkoers De Hel van Voerendaal plaats.

 

 

 

De start is om 13.00 in het mooie park van Résidence Valkenburg de finish is rond 16.30 in Schin op Geul. Daartussen liggen 152 pittige wedstrijdkilometers. In totaal zullen de 150 renners 8 ronden van 19,1 kilometer moeten afleggen. Iedere ronde zullen ze zich over De Walemerberg, de Kerkveldweg, Bergseweg en Fromberg moeten wurmen. De Hel van Voerendaal is de enige klimkoers die deel uit maakt van de KNWU Clubcompetitie. De top van het klassement wordt momenteel aangevoerd door de mannen met sprintersbenen, maar zondag zullen zijn waarschijnlijk een ondergeschikte rol spelen. De Limburgse heuvels zijn de renners met klimmerbenen immers op het lijf geschreven.

Het politiekorps Limburg, de stichting Euromotards en 42 verkeersregelaars zullen garant staan voor de veiligheid van renners en volgers. De gevaarlijke punten op het parcours zullen weer vakkundig worden beveiligd door Funs Hupperichs uit Wijlre. Hij is week in week uit in alle vroegte in de weer om niet alleen ons maar ook vele andere parcoursen te beveiligen. Organisaties maar vooral de renners mogen dit soort mensen dankbaar zijn, zij zijn de stille krachten achter het succes en welslagen van wielerwedstrijden.