Op zondag 26 augustus eigen bakpruimen op de vla in ’t Bakkes va Welte

Zondag 26 augustus wordt weer een bijzondere bakdag. Deze keer gaat het ons echt lukken om van onze eigen bakpruimen de heerlijke ouderwetse vlaaien bakken.

Zoals ook al in onze aankondiging van de bakdag in juli gememoreerd, was de de fruitoogst in de hoogstamboomgaard de Loorenhof verleden jaar volledig mislukt. Dit jaar zijn er niet alleen voldoende kersen maar ook voldoende bakpruimen. Dus zondag 26 augustus hebben we heerlijke “proemevla”.

De maandelijkse bakdagen bij ’t bakkes va Welte wordt door iedereen op zijn eigen manier beleefd, de een vindt dat de bakdagen iets hebben van het ouderwetse Limburgs weidefeest, de ander vindt het lijken op de sfeer van een Beierse biergarten. Het heeft in ieder geval altijd te maken met samen aan lange tafels onder mooie bomen genieten van iets lekkers, van de omgeving en van elkaar. Daar hoort ook passende muziek bij.

Op zondag 26 augustus geven we er een Franse draai aan. Dus heren haal de alpinopet maar uit de kast want de inmiddels in Welten e.o. wereldberoemde chansonnier Gilles Proust komt deze middag met zijn charme de harten van de aanwezige dames veroveren. Of zoals Gilles het zelf zegt: ” Na een carrière in België van bijna 40 (!) jaar, is het nu de hoogste tijd voor alle mama’s in Nederland. “Ik ben er klaar voor, maar ik moet wel eerst mijn paspoort vinden”.
De vrijwilligers van ’t Bakkes va Welte genieten ook van deze bakdagen en zitten al klaar om jullie te mogen ontvangen.
Het belooft dus weer een ouderwets gezellige middag te worden.

De poort van ’t Bakkes aan de Doom 5 in Welten, gaat op 26 augustus om 13.00 uur open en sluiten om 17.00 uur.

Tot zondag 26 augustus bij ’t Bakkes va Welte in onze unieke hoogstamboomgaard de Loorenhof.

De toegang is gratis en alle consumpties bij ’t Bakkes va Welte kosten € 1,50.

Kort willen we even stilstaan bij het overlijden van onze oprichter, oud voorzitter en nestor van de hoogstamfruitbomenverenigng de Loorenhof en gedreven vrijwilliger bij ’t bakkes va Welte, Funs Vandenboorn. Op bovenstaande foto staat hij nog gezond en wel samen met zijn partner Toos en alle andere vrijwilligers. Naar de bakdag van 22 juli is hij nog kunnen komen en heeft hij voor de laatste keer genoten van datgene wat we met zijn allen bereikt hebben en hij zag dat het goed was. We zullen Funs altijd als de enthousiaste stimulator maar vooral als vriend in gedachten houden. Als waardering voor de goede zorgen die Funs en alle andere patiënten in de Mantelhof in Welte (hebben) ontvangen zullen we tijdens iedere bakdag van ’t Bakkes een aantal verse vlaaien bij de Mantelhof bezorgen.

Voor meer informatie kun je via mail contact opnemen met jo@klavora.nl

Foto’s ’t Bakkes va Welte

Geef een reactie