Bekkerveld Festival viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Van donderdag 16 t/m zondag 19 augustus vindt de jubileum editie van het festival plaats in de multifunctionele accommodatie A Gene Bek, de thuisbasis van RKSV Bekkerveld.

Om het 50-jarig bestaan op de juiste manier te vieren, wordt er uitgepakt met een waanzinnig programma. Op donderdag vindt een nieuwe XXL editie van BIZAR plaats, een jongerenconcept dat voor deze editie met SBMG en Bokoesam wederom dé nederhop artiesten van dit moment naar Heerlen haalt. Op vrijdag wordt een spraakmakende jubileumborrel georganiseerd die overloopt in het avondprogramma met coverband Blizzert, DJ Kevin S en Mental Theo als knallende afsluiter. Zaterdag staan eerst WeZienWel en LIJN7 op het podium, waarna met Rewind Amsterdam teruggespoeld wordt naar de hitjes van toen en fast forward naar de hits van dit moment. Tot slot betreden South Soul Collected en Nur Deutsche Welle op zondag het podium.

Op donderdag 16 augustus staan naast SBMG, Bokoesam en FRNKIE ook een aantal regionale artiesten op de line-up. Jonna Alvarez en D-Squared maken het programma compleet.

De vrijdag start met een spraakmakende jubileumborrel. De ideale gelegenheid om herinneringen van de club en het festival op te halen in een informele, gezellige sfeer. Vanaf 20:30 uur start de interapptive coverband Blizzert die door optredens tijdens Heineken promoties een enorme naam hebben opgebouwd. Tussendoor zweept allround DJ Kevin S het publiek op, voordat niemand minder dan Mental Theo de slotact voor zijn rekening neemt.

WeZienWel

Zaterdag 18 augustus wordt er om 12:30 uur afgetrapt met diverse optredens van Parkstad Popstad Talents – Next Generation. Later op de middag neemt coverband WeZienWel het podium over met een unieke mix aan bewerkte covers van 1960 tot nu. Het avondprogramma wordt gevuld door LIJN 7 en Rewind Amsterdam. LIJN 7 staat bekend om haar energieke shows. Licht, rook, confetti en opzwepende muziek zijn de ingrediënten voor een geweldig optreden. Tot slot dwingt het landelijk bekende Rewind Amsterdam het publiek gegarandeerd los te gaan op een unieke mix tussen The Jackson 5, Nelly, Beyonce en het hete heden. Take that.. Rewind it back!

Zondagochtend wordt om 11:11 uur traditioneel gestart met ‘Spek & Ei Treffen’. Vanaf 15:00 uur brengt South Soul Collected onvervalste Soul van onder andere James Brown, Otis Redding en Stevie Wonder ten gehore. Bekkerveldfestival wordt ’s avonds afgesloten met onversneden Duitse nummers uit de 80er jaren door Nur Deutsche Welle. Verder kan er actief deelgenomen worden aan diverse activiteiten.

Sluit de zomer gezellig af op Bekkerveld Festival 2018!

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.wijzijnbizar.nl en/of www.bekkerveldfestival.nl.

Tekst Bekkerveldfestival en Archieffoto’s®parkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie