Hoofdmenu

Openluchtspektakel Carmina Burana een van de beste bezochte

 

 

Carmina Burana, hét grote openlucht spektakel op zaterdag 25 en zondag 26 augustus in de Heerlense zandgroeve Beaujean, is nu al een daverend succes. Tot dusver werden al ruim 7000 tickets verkocht voor het energiek spektakel dat Cultura Nova presenteert in coproductie met Parkstad Limburg Theaters, philharmonie zuidnederland en IBA Parkstad. Met nog anderhalve week te gaan is 90% van het totale aantal beschikbare plaatsen bezet. Daarmee is Carmina Burano een van de best bezochte opera evenementen die Limburg ooit heeft gekend.

De laatste kaarten zijn vooral beschikbaar voor de uitvoering op zondag 26 augustus. De zaterdag is nagenoeg uitverkocht. “Nu Carmina Burana dichtbij is, gaat het snel. We zijn erg trots dat er al zoveel bezoekers hun opwachting maken. Het bewijst dat muziektheater er nog steeds toe doet.” Aldus Rocco Malherbe, directeur van Cultura Nova

Carmina Burna is energiek spektakel. La Fura dels Baus, Philharmonie zuidnederland Sinfonischer Chor Aachen, Opera Zuid en Huis voor de kunsten Limburg tekenen samen voor dit megaspektakel in de openlucht. Carmina Burana, de bekende compositie van Carl Orff met het populaire ‘O Fortuna’, wordt op zaterdag 25 en zondag 26 augustus opgevoerd in het feeërieke decor van de Heerlense zandgroeve Beaujean. De Catalaanse regisseur Carlus Padrissa bewerkte de compositie tot een intense muziektheatervoorstelling.

Het publiek ondergaat een onderdompeling in een universum met sprekende beelden en speciale effecten, een show met een 90-koppig orkest en 73-koppig koor die niemand onberoerd zal laten. Het befaamde spektakelgezelschap wist met hun Carmina Burana al meer dan 150.000 bezoekers over de hele wereld te beroeren. De shows van La Fura dels Baus zijn fysiek, confronterend en multimediaal. Deze Nederlandse première is een absoluut hoogtepunt op Cultura Nova, hét internationale zomerfestival van Heerlen en omgeving.

Tickets voor Carmina Burana zijn verkrijgbaar via www.culturanova.nl , www.plt.nl en telefonisch via 045-5716607  Kijk voor een filmpje op: https://www.youtube.com/watch?v=jd0qvMOfgMU

Foto Cultura Nova/Carmina Burana