Hoofdmenu

Activiteiten in de Week van de Alfabetisering in Bibliotheek Brunssum

 

 

 

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Laaggeletterdheid raakt onze samenleving. Die functioneert namelijk beter als iedereen kan meedoen. Om laaggeletterdheid op de kaart te zetten organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 t/m 9 september 2018 de Week van de Alfabetisering.

In deze  Week van de Alfabetisering vinden er bij Bibliotheek Brunssum de volgende activiteiten plaats:

– Voor Taalgroep Brunssum is er dinsdag 4 september een lunch als aftrap van het nieuwe schooljaar. De lunch wordt verzorgd door ‘Betere Buren’. Indien mogelijk zal wethouder Hugo Janssen aanschuiven. Verder zijn er 2 taalambassadeurs aanwezig die worden geïnterviewd voor een artikel in het Stadsjournaal Brunssum. Als afsluiting worden er taalspelletjes gespeeld met alle aanwezigen, onder leiding van 3 begeleiders en een docent van het Arcus college.
Tijdstip: 12.00-14.00 u. Besloten bijeenkomst

 

–  Donderdag 6 september van 10.30-11.15 u. kunnen ouders met hun baby of dreumes (4-24 maanden) in de Bibliotheek een workshop ‘Muziek op schoot’ bijwonen. De workshop vindt plaats in het kader van BoekStart en wordt verzorgd door Veron Jongstra, docent van muziekschool SMK. De toegang is gratis; aanmelden verplicht: ltimmermans@bibliotheekbrunssum.nl of 045-4007560.

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »