Hoofdmenu

Films tijdens Cultura Nova

 

 

Vanaf september start het nieuwe filmseizoen van Filmhuis De Spiegel en dat wordt feestelijk geopend tijdens Cultura Nova met op zaterdag 25 augustus openluchtfilm in het Aambos en de hele week Cinema Urbana op het festivalterrein van Cultura Nova aan het Burgemeester van Grunsvenplein. 

 

OPENLUCHTFILM AAMBOS

Vanaf 20.00 tot 23.30

Aambos – ingang Molenberglaan

 

Vanaf 20.00 is er muziek van de Tom Waits tribute band

‘The Piano has been drinkin’.

De band heeft een geheel eigen repertoire met een knipoog naar het werk van Tom Waits. Van Waits’ eerste ‘Closing Time’ tot en met z’n laatste wapenfeit ‘Bad as Me’ werd een uitgebreide lijst samengesteld waarmee door de Euregio getoerd wordt. De band bestaat uit Tejo Verstappen zang, Geert Roelofs drums, Pieter Vermeulen gitaar, Sjang Coenen bas, Peter Hermesdorf sax, Johan de Haan, piano.

 

Om 21.00 start de film La Pazza Gioia 

Regisseur Paolo Virzì neemt ons in La Pazza Gioia mee naar de Toscaanse Villa Biondi, een bijna idyllische psychiatrische instelling. Hier ontsnappen twee vrouwen die elkaars tegenpolen zijn en samen wanhopig op zoek gaan naar geluk tijdens een tocht door Toscane die langs hun verleden voert.

 

Hapjes en drankjes

Vooraf en tijdens de film is het mogelijk om een hapje en een drankje te halen bij onze bar en foodtruck. Bij deze gezellige en unieke foodtruck worden lekkere en gezonde gerechtjes gemaakt, o.a. snacks, wraps en brownies!

 

Praktisch

Neem zelf een kleedje of stoeltje mee.

Voor hapjes en drankjes kunt u bonnen kopen op het terrein

U kunt daar ook een Spiegelpas aanschaffen.

 

 

CINEMA URBANA

Van 25-08 t/m 01-09

Festivalterrein Theater Parkstad

Burgemeester van Grunsvenplein

Elke avond vanaf 21.00, na zonsondergang, zijn er gratis filmvoorstellingen op het festivalterrein. Op maandag 27/8 is de première van de korte film BELINDA vooraf aan de hoofdfilm (20:30).

 

BELINDA

“Het scheppen van een geschiedenis die nooit heeft bestaan, geïnspireerd op actrice Belinda van der Stoep”.

De korte film BELINDA is gestart vanuit een onderzoek, waarvoor de zussen Karlijn en Lotte Milder van studio AKATAK gevraagd zijn door Belinda van der Stoep en Eva Line de Boer. Vanuit Festival Cement hebben zij een aantal kunstenaars gevraagd om Belinda’s schoonheid te vangen in een portret. Zij hebben zo’n portret gemaakt met film als medium, waarbij de droom van Belinda om in een kostuumdrama te spelen in de tijd van Lodewijk de 14e tot leven werd gewekt. Hieruit is het guerrilla filmexperiment BELINDA ontstaan.

Tot stand gekomen i.s.m. Cultura Nova & Via Zuyd

 

Programma

za 25 aug – Limburg Kort – CineSud

zo 26 aug – Visages Villages

ma 27 aug – High-Rise

di 28 aug  – Tampopo 

wo 29 aug – My Generation

do 30 aug – Basquiat i.s.m. SCHUNCK*

vr 31 aug – De Wilde Stad

za 1 sept – Spring Breakers

 

Deze films worden u aangeboden door Cultura Nova en Filmhuis De Spiegel, de donderdagfilm “Basquiat” is mede mogelijk gemaakt door SCHUNCK*

Voor het geluid bij de film gebruiken we ‘silent disco’ – apparatuur. Hiervoor vragen wij een borg van € 10,-. Geen pin aanwezig.(Volgend nieuwsbericht) »