Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek nu gevestigd op locatie Mgr Feronstraat 51 Heksenberg

 

In herinnering: onlangs hebben we uitvoerig gewag gemaakt van het gegeven dat Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek gaat verhuizen. Na rond 20 jaar gesetteld te zijn geweest in gebouw Ontmoetingscentrum ’t Gringeltje  Hei Grindelweg heeft eigenaar Woonpunt in april jl. definitief aangegeven om het gebouw in de verkoop te doen.

Dit hield in dat Stichting Wijkraad en haar gebruikers, zodra een koper bij de notaris het koopcontract zou tekenen, het pand leeg opgeleverd moet worden. Het tijdstip hiervan kon nog enige tijd in beslag nemen, maar kon ook een hele poos duren. Om nu aan alle geruchtenstroom een einde te maken en niet kloppende verhalen te ontzenuwen laat eigenaar Woonpunt van ’t Gringeltje, op verzoek van Stichting Wijkraad, afgelopen week weten dat de situatie op dit moment luidt als volgt: er loopt (al geruime tijd) een bemiddelingsopdracht bij Habets & Straten Makelaars voor verkoop van het pand. Er lopen gesprekken met 2 potentiele kopers maar er is nog niets definitief aangaande een toekomstig eigenaar/toekomstig gebruik. Waarvan akte.

 

Stichting Wijkraad wilde in april/mei jl. het risico niet lopen om straks zonder alternatief “op straat te staan”. Dus ging de Stichting terecht op zoek naar een andere locatie binnen de wijk Heksenberg. Deze werd gevonden in de Mgr. Feronstraat 51 (achter het winkelcentrum). De afgelopen weken heeft de Stichting haar meer als grote best gedaan om het pand gebruiksklaar te maken. Dat dit gelukt is verdiend zeker een groot chapeau. De insteek van de Stichting om bijna al haar gebruikers, welke ook gebruik maakte van ’t Gringeltje, een leuke vervangende locatie te bieden is zeker geslaagd te noemen. Een locatie, weliswaar beperkt tot één grote zaal, maar wel dichter in de wijk liggende en laagdrempelig zonder trap of stoellift zoals in de vorige locatie. Vooral voor de ouderen prettig van aard dus.

Komende dinsdag 21 augustus is het voor Stichting Wijkraad dan ook D-day omdat op die dag rond 30 senioren voor de eerste maal gebruik gaan maken van de nieuwe locatie. De nieuwe locatie kreeg op passende en vooral herkenbare wijze de benaming: Wijkcentrum Heksenberg-Pronsebroek, welke benaming nu ook duidelijk is aangebracht op het boeiboord van de locatie (zie foto). Vanaf nu is Stichting Wijkraad dan ook op de Mgr. Feronstraat 51 gevestigd, waar als voorheen dan ook de diverse activiteiten en vergaderingen zullen plaats vinden. Ook het spreekuur met o.m. de wijkagent, op de eerste dinsdag van de maand (beginnende op 4 september a.s.om 18.30 uur) zal hier doorgang vinden. Ook zal op korte termijn een inloopmorgen of middag van project Buurtsteun opgezet worden. Kortom, Wijkcentrum Heksenberg/Pronsebroek Mgr. Feronstraat 51, zal vanaf nu ook, evenals voorheen, ten diensten staan voor alle inwoners van de wijk. Welkom dus. Overigens zal eind september/begin oktober nog een officiële opening van de nieuwe prachtig uitziende locatie zijn.

Inmiddels is locatie ’t Gringeltje leeg gemaakt en na schoonmaakwerkzaamheden en op vrijdag 31 augustus, volgens afspraak, overgedragen worden aan eigenaar Woonpunt en komt definitief een einde aan ruim 20 jaar wijkbesognes ’t Gringeltje.

Foto’s:©Callie Steijaert

 

 

 

Geef een reactie