Gisteren was voor Bekkerveld een heugelijke dag. Naast het Bekkerveld festival wat haar 50e editie had, speelde Bekkerveld voor het eerst in haar historie in de landelijke TOTO KNVB beker. Tegen vandaag was Hercules dat uitkomt in de 3e divisie uit Utrecht.

Een wedstrijd waar Bekkerveld niks te verliezen had en ondanks de korte voorbereiding een echte krachtmeter te wachten stond. Hercules zit op het eind van de voorbereiding, ze beginnen zondag 26-8 al met de competitie. Om 14.30uur floot de leidsman op het fluitje op het goed gevulde Sportpark A Gene Bek.

Bekkerveld, waarin enkele nieuwelingen in de basis begonnen, startte furieus en na enkele minuten was er al een goede mogelijkheid op de 1-0 echter het vizier stond nog niet op scherp. Bekkerveld speelde prima en de opdrachten welke trainer Cooky Voorn zijn manschappen gegeven had werden prima uitgevoerd. Na 20 minuten spelen kreeg Bekkerveld een inworp, Marvin Breemer bracht de bal in. Demsey Dowson was het meest alert en hij bleef koel en liet de doelman van Hercules kansloos. Een verrassende maar verdiende 1-0 voor de blauw witte zebra’s. Zou er een stunt inzitten? Hercules was zichtbaar geschrokken en hoewel de ploeg veel voetballende kwaliteiten heeft en het meeste balbezit had werd het niet echt gevaarlijk. De verdediging stond prima aan Bekkerveld zijde. Hercules paste de strijdwijze aan en ging achterin 1 op 1 spelen. Dit resulteerde in een geweldige pass op Demsey Dowson hij ging alleen op de keeper af en rondde koelbloedig af, wat een weelde 2-0 voor Bekkerveld en dat was niet eens onverdiend te noemen.

Hercules wisselde en bracht een extra aanvaller, ze namen het initiatief steeds meer over helaas resulteerde dit in 5 minuten voor rust de aansluitingstreffer een mooie aanval werd prima door hun spits afgerond doelman Rik Klyn was kansloos. Na 45 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor rust. Een prima 2-1 tussenstand, echter overheerste toch de teleurstelling van de aansluitingstreffer van Hercules. Helaas moest centrale verdediger Dennis Petit geblesseerd achterblijven in de rust en moest trainer Cooky Voorn noodgedwongen ingrijpen.

De 2e helft begon Hercules sterk en zette het Bekkerveld onder druk. Echter de grootste kans was voor Randy Eberhard en raakte de bal na een prima voorzet niet goed en het schot belandde recht in de handen van de doelman van Hercules.
In de tegenaanval scoorde Hercules de 2-2, het verzet bij Bekkerveld was gebroken en Hercules liep snel uit naar 2-4. Het feit dat Bekkerveld pas 2 weken voorbereiding erop heeft zitten en Hercules volgende week aan de competitie begint, resulteerde dat Hercules conditioneel verder is dan Bekkerveld op dit moment. De wedstrijd werd uitgespeeld zonder echte kansen te creëren. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst. Een prima pot van Bekkerveld zeker de eerste 60 minuten.  We wensen Hercules veel succes in de beker en competitie.

Nu weer door met de voorbereiding zodat de mannen fit aan de start van de competitie beginnen.

Ereleden van Bekkerveld op de foto  Lei Spijkers en Wim Simons niet op de foto Laurens Crombach

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.