De derby, in de vorm van een oefenwedstrijd, tussen Chevremont en KVC Oranje is geëindigd in een 3-0 zege voor de thuisclub.
Chevremont komt komend seizoen uit in de eerste klasse, KVC Oranje drie treden lager. Je mag dan verwachten dat de mannen van de Jeeteberg, Chevremont, de overhand hebben, mede ook omdat de (meeste) spelers beschikken over een hogere handelingssnelheid. Dat was in deze vriendschappelijke ontmoeting inderdaad het geval, een confrontatie trouwens waar meer dan 100 toeschouwers op af waren gekomen. Zij kregen op bij een aangename temperatuur op zaterdagavond een leuke pot voetbal voorgeschoteld, een wedstrijd met veel technische hoogstandjes.
Zoals gezegd, Chevremont had de overhand. De ploeg van trainer Jan van Dijk, die overigens ontbrak omdat hij een huwelijk bijwoonde, kreeg de meeste kansen. De openingstreffer kwam rond het kwartier op de borden. Eloy Cox werd op links de diepte ingestuurd en leverde een voorzet op maat af, die door Boyd Joosten van dichtbij tegen het net werd gewerkt. Doelman Calvin Pötgens van KVC Oranje was kansloos: 1-0.
Aan de andere kant was Joey Niesters dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet,na een cross van Scott Vienerius, ging voorlangs. Chevremont was met name bij hoge ballen een aantal keren gevaarlijk , maar de daaruit komende kopballen konden goalie Pötgens uiteindelijk niet verontrusten. Dat gold ook voor een poging van de vrijstaande Brian Jacobs, die over het doel vloog.
Na de hervatting hadden de beide teams de nodige wissels ondergaan. Chevremont werd gaandeweg sterker en de bezoekers moesten zich steeds meer tot verdedigen beperken. Lars van der Weide, in de ploeg gekomen voor Calvin Pötgens, wist zich twee keer te onderscheiden door inzetten van loy Cox en Keanu Didden te pareren. Toch kwam KVC Oranje gaandeweg het tweede bedrijf weer beter in de wedstrijd. De ploeg van Paul van Putten wist zelfs een tweetal keren gevaarlijk te worden. Het leverde overigens geen tastbaar resultaat op. Dat kwam er wel voor Chevremont. Thijmen van Ierssel en Rodney Klinkenberg beschikken over veel voetballend en scorend vermogen en dat brachten zij ten tonele. Vooral de treffer van de laatste, na een mooie individuele actie, was een fraaie. Zijn doelpunt betekende ook de eindstand: 3-0.


Archieffoto®ParkstadActueel/
Lucho Carreno

Geef een reactie