Wederom spectaculair wielergebeuren op Heerlerheide bodem 

Pijl van Heerlerheide belooft wederom een sportief en spannend evenement

Komende zondag 26 augustus wordt alweer voor de 7e keer ‘De Pijl van Heerlerheide’ verreden. De wedstrijden zullen weer op het oude parcours worden verreden van 2,9 km. Een korte terugblik over de herstart in 2012 van de Pijl van Heerlerheide, zo laat Max Pool ons weten, leert dat in 2011 gestart is met het opzetten van de Pijl van Heerlerheide en in 2012 via notaris de huidige stichting notarieel werd opgericht. Genoemde stichting bestaat, nu anno 2018, dus zes jaar. In deze periode heeft de Stichting veel ups en downs meegemaakt. Er kwam een nieuw bestuur, terwijl de MKB achter de organisatie bleef staan. Ook diverse wijkorganisaties bleef de Pijl steunen. Ook is de Stichting trots op de nieuwe hoofdsponsor Parkhotel Valkenburg, evenals de organisatie van de 2e geslaagde jeugdronde op de Heksenberg. Gezien deze positieve impact wil de Stichting de bevolking van Stadsdeel Heerlerheide laten zien dat dit wielerevenement nimmer van de Heerlerheide kalender mag verdwijnen. Zolang iedereen positief is, zowel binnen de Stichting evenals de onmisbare medewerking van vrijwilligers, zal dit ook niet gebeuren.

Zoals bekend zijn de afgelopen jaren licentiehouders uit verschillende landen aan de streep verschenen. Ook dit jaar is dit weer het geval en kan wederom gerekend worden op mooie, sportieve en spannende wedstrijden. Bijzonder opmerkelijk dit jaar de deelname van oud profrenner Erik Dekker. Hij won o.m. 18 jaar geleden de Raboronde Heerlen. Nieuwsgierigheid alom of hij, nu bij de amateurs, gaat winnen. Om 10.00 uur zullen de nieuwelingen als eerste aan de meet verschijnen. Om 11.30 uur dames Elite/beloften/amateurs en junioren. Om 13.35 uur de heren Elite/beloften en we sluiten de dag af met de Amateurs/junioren Heren om 16.00 uur. een loopfietswedstrijd worden gehouden voor de jeugd van 4 t/m 6 jaar. Dit zal plaatsvinden op het Corneliusplein. Tevens zal er voor jong en oud demonstratie stoepranden gooien plaats vinden en zal een luchtkussen niet ontbreken, evenals snoepgoed kopen.

Het parcours was in voorgaande jaren zeer selectief en het peloton werd flink uit elkaar getrokken. De uiteindelijke winnaars spraken dan ook over een mooie en moeilijke koers. Toch heeft de organisatie gemeend om het iets lastiger te maken door te starten in de Wannerstraat en vervolgens  – Geitstraat – Lokerstraat – Kampstraat – Unolaan – Bokstraat – Litscherboord – Ingenieur Meester Doctor van Waterschot van der Grachtstraat – Rennemigstraat – Ganzeweide – Servatiusstraat – Corneliuslaan – Sebastianusstraat – Lucasstraat – Keekstraat – Groeet Genhei – Wannerstraat ( Finish ).

 

 

Uiteraard zullen ook de twee leuk uitziende ronde missen Michelle van der Veer en Steffie Senden begeleid door charmant ogende Maddy Niemant. Overigens droeg Dress 2 Impress (Raymonde Franken) Wannerplein ook zijn steentje bij als kledingsponsor van de ronde missen. Laatstgenoemde zullen dan ook als visitekaartje voor de Pijl en alle aanwezige wielerliefhebbers, zich van hun taken dienstbaar maken.

Maar buiten de wielerwedstrijd zelf is er komende zondag rond de Pijl nog meer te doen in Heerlerheide. Vertier en gezelligheid alom middels live muziek bij Café Zaal de Bok, terrasje bij de Bolle Gravenstraat en op het Corneliusplein op terras bij Brasserie Leef. Kortom, Heerlerheide staat komende zondag 26 augustus weer volop in de sportieve en gezellige schijnwerpers.

 

 

Foto: Ronde missen: Callie Steijaert

Geef een reactie