RODA JC WINT MET 1-2 VAN ALMERE CITY | MARIO ENGELS WEDEROM MATCHWINNER

Roda JC Kerkrade heeft in het Yanmar Stadion vanavond de eerste uitwedstrijd van het seizoen
winnend afgesloten. Door wederom twee goals van Mario Engels werd er met 1-2 gewonnen van
Almere City.

De ploeg van hoofdtrainer Molenaar startte ongewijzigd ten opzichte van het gewonnen duel tegen Jong Ajax (2-1).

Na een sterke openingsfase, met mogelijkheden voor Van Velzen en Simakala, zakte Roda JC terug. Almere City drong aan en was via Efmorfidis (knappe redding Muyters) en Soleri (kopbal) dichtbij de openingstreffer. Gelukkig voor Roda JC bleef een doelpunt voor Almere City uit, waardoor de kleedkamer werd opgezocht met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft begon Roda JC wederom scherp aan de wedstrijd, maar kwam de thuisploeg bijna op voorsprong door een schot van Youri Loen.

Na 52 minuten spelen kwam Roda JC op voorsprong. Mario Engels werd door Livio Milts de diepte in gestuurd. Een op een met de doelman bleef Engels kalm en schoot de bal gecontroleerd in de lange hoek; 0-1 voor Roda JC.

Na het Kerkraads doelpunt werd de druk op de goal van Roda JC groter. Dit resulteerde na 70 minuten in de gelijkmaker. Calcan krulde de pal perfect langs doelman Muyters en liet de Belg kansloos.

Het leek lang op een gelijkspel uit te draaien in het Yanmar Stadion, maar Mario Engels dacht daar anders over. Nadat Gyliano van Velzen werd gevloerd op 17 meter afstand van het vijandige doel, mocht Mario Engels aanleggen voor zijn tweede doelpunt van de avond. En hoe! Met een fraai schot krulde hij de bal in de bovenhoek; 1-2 voor Roda JC.

Diep in de blessuretijd stelde keeper Tom Muyters de winst voor de Kerkradenaren veilig, nadat hij een gevaarlijke kopbal klemde.

Door deze overwinning start Roda JC met twee overwinningen op rij en staat het na twee speelronden op 6 punten, samen met Go Ahead Eagles, Top Oss en RKC Waalwijk.

Op vrijdag 31 augustus neemt Roda JC het in de Grolsch Veste op tegen FC Twente.