Sprankelende opening 25ste seizoen Theater Landgraaf

Zondag 2 september 2018

Theater Landgraaf bestaat 25 jaar!

van 13.00 – 19.00 uur

Entree: GRATIS

Locatie: Theater Landgraaf, Kerkberg 4, 6374 ES Landgraaf

Feestelijke opening van het nieuwe Theaterseizoen

 

 

Theater Landgraaf bestaat dit seizoen 25 jaar. Het zilveren jubileum wordt gevierd met een  hoogwaardige programmatie in nieuwe theaterseizoen 2018-2019. Zondag 2 september a.s. kun je in Theater Landgraaf, van 13.00-19.00, alvast volop genieten van een feestelijk voorproefje. Garant daarvoor staan o.a. Jack Vinders, de Black Stars, Baroesjko en de Spaanse dansgroep Goyescas die een zinderende show brengen.

Ook voor de kinderen valt er zondag a.s. genoeg te beleven. Zo is er om 15.00 uur is er in het theater een optreden door Hakim, voor kinderen vanaf 3 jaar. Wegens het grote succes van vorig jaar wordt weer een ukelele workshop aangeboden door de gitaarshop Blues Lee. De presentatie is in handen van Kevin, Ilja en Eric van de toneelgroep Ambras.

Het programma zal naast het sfeervolle binnen podium van Theater Landgraaf ook plaatsvinden op het buitenpodium. Vanaf de terrasjes kunt je onder het genot van een drankje genietend luisteren of lekker mee swingen op de aanstekelijke live-muziek.

Het volledige programma met de aanvangstijden is zondag 2 september a.s. verkrijgbaar bij de informatiestand van Theater Landgraaf. Daar kunnen ook al kaarten worden besteld voor het nieuwe seizoen.  Voor meer info: www.theaterlandgraaf.nl

13.00 uur wordt de bUITenMARKT muzikaal geopend door de Sjpasskapel De TrekZek.

 Deze muzikale opening wordt gevolgd door een welkomstwoord van de voorzitter van Theater Landgraaf Frans Bremen en Wethouder Alex Schiffelers.De TrekZek is een sjpasskapel uit het Landgraafse. De groep bestaat al 35 jaar en heeft 27 leden in de leeftijd van 23 tot 60 jaar. Ze repeteert iedere zaterdag in d’r Sjtee Uul in Waubach-Landgraaf. ‘Aangezien het een echte vriendenclub is loopt zo’n repetitie regelmatig uit in een feestje’, aldus Hans Haenen. De groep speelt een uitgebreid repertoire en is te boeken voor verschillende festiviteiten.

 

 

 

 

13.30-14.30 uur                     Binnen                                    Ukelele workshop

Ortega Guitars geeft een workshop Ukelele  (docenten: Sanne Verborgt en Joost Verbraak).

De workshop is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden.

 

 

 

 

 

 

 

 14.00-14.15 uur                     Buiten             Spaanse Dansgroep Goyescas

De Spaanse dansgroep Goyescas bestaat uit  4 gepassioneerde danseressen: Araceli Barragán, Ramona Mellado, Gisélemarie Tiebosch en Rita Welling.
Zij brengen een zinderende  dansshow waarin alle elementen van de Spaanse dans te zien zijn: Danza Española, Flamenco en Folklore.

 

 

 

 

 14.30-15.00 uur                     Buiten             Band Baroesjko

Baroesjko is een 9-koppig mini-orkest, opererend vanuit de westelijke mijnstreek (Sittard-Geleen),  grensoverschrijdend in de Folk en “Sittardse” Wereldmuziek!

Naast dat ze bekend staan als een verrassend veelzijdige live-band, scoorden zij ook hoge ogen in de hitlijsten van de provinciale radiozender L1.

De liedjes “Wesj aan de Parapluu”, en “Raap dich Biejein”, zijn nog steeds veelvuldig op deze zender te horen.

Baroesjko is veelzijdig en niet in één categorie te vangen; zij brengt een bonte mix van popmuziek, totaaltheater, folkmuziek, luistermuziek en wereldmuziek.

 

 

15.00-16.00 uur                     Binnen            Jeugdvoorstelling door Hakim 

Leeftijd: 3 t/m 7 jaar

Hakim brengt op de bUITenMARKt een interactieve show voor kleine (3 t/m 7 jaar), maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen! Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en een nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht : met Hakim is alles mogelijk.

Hakim Traïda

Hakim, is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat. Naast zijn televisieoptredens maakt Hakim succesvolle theater- en cabaretvoorstelingen, vertelt hij verhalen en schrijft hij boeken. Hij haalt zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grote mensenwereld en vertaalt die raak en vaak vol humor naar de wereld van de kinderen.

 

 

 

15.00-15.30 uur                     Buiten             Jack Vinders 

Jack Vinders behoort tot de top van de Limburgse muziek: hij werd 4 keer uitgeroepen tot beste vocalist, behaalde met  “d’r Kloon” 4 keer de nummer 1-positie van de Limbo Top 100 aller tijden. Zijn albums krijgen prachtige recensies en werden twee keer uitgeroepen tot beste CD van het jaar.

 

Welke nummers hij tijdens de bUITenMARKT ten gehore zal brengen is nog niet bekend. Maar dat hij kan putten uit een zeer breed repertoire staat als een paal boven water.

Jack zingt namelijk chansons van  Jacques Brel, Gilbert Bécaud, Edith Piaf tot Hildegard Knef, maar brengt daarnaast ook eigen liedjes en bekende cabareteske nummers ten gehore, zoals: D’r Kloon of Floep, Limburg, Sjaakie, Nuie Daag en Roeë Roeëze.

 

 

 

 

 

16.00-16.30 uur                     Buiten             Band Kartoesj

De groep “Kartoesj” werd in 1999 opgericht en ‘Tam-Tam’ was hun eerste LVK (Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer) succes. In 2000 kreeg Kartoesj een contract bij Marlstone en in 2001 was hun eerste CD een feit. Een jaar later stonden ze in het voorprogramma van hun grote voorbeeld de Bläck Fööss uit Keulen. Na hun tweede CD in 2003 stonden ze voor het eerst geprogrammeerd op de 11de van de 11de in Maastricht en in de ‘zoepkoel’ in Venlo. Uiteindelijk zijn ze niet meer weg te denken van de bekende Limburgse podia.

In 2006 stonden ze voor de zesde keer achter elkaar in de LVK finale en wonnen ze met het lied ‘dat zit bie os in de familie’. In totaal hebben ze dertien keer in de LVK finale gestaan. In 2018 voor het laatst met het lied ‘De Klaptoesj’.

Inmiddels bestaat hun repertoire uit veel meer dan alleen maar carnavalsliedjes. In totaal zijn er zeven CD’s uitgebracht. Hun carrière kent veel hoogtepunten. Zo was hun optreden in Ahoy tijdens het jubileum van Beppie Kraft er een van. Maar ook optredens met harmonieën en fanfares, koren, big bands volgden elkaar op. Een goede manier om ook hun andere repertoire naar buiten te brengen.

Inmiddels hebben René Haustermans en later Guus Steinen en Ruud Rutjes de groep verlaten. Nu, 19 jaar later bestaat de groep uit Geert, Jan, Ger, Robert en Guus. En staan ze nog steeds garant voor een wervelend optreden.

 

 

 

 16.30-17.00 uur                     Binnen            Toneel Eenakter ‘Broers’ door Ambras

Vrijdag 20 mei speelt de toneelgroep Ambras in Theater Landgraaf de voorstelling ‘3 X Zoeërvleesj’, die uit drie eenakters bestaat. Alle drie zijn ze totaal verschillend, maar ze hebben een gezamenlijk thema: zoeërvleesj. In alle drie de scènes komt dit Limburgse gerecht letterlijk en figuurlijk voor.

Tijdens de bUITenMARKT geeft Ambras een heerlijk voorproefje en spelen zij de eenakter ‘Broers.

 

  16.30-17.30 uur         Oude Markt    Workshop Percussie (Cajon) door Patrick van den Heuvel 

De Cajon komt van oorsprong uit Peru. Er worden Peruaanse ritmes maar ook Cubaanse en andere latin ritmes op gespeeld.

Naast Latin ritmes kun je op de Cajon ook westerse Pop/Rock of Afrikaanse ritmes spelen.

In deze workshop gaan we, in groepsverband, op avontuur en proeven aan al deze verschillende culturele, opzwepende mooie muzikale Ritmieken.

 

Naast het instuderen van verschillende ritmes, is het mogelijk om mee te doen aan een uitvoering.

In samenwerking met ” Bleus Lee ” word er een uitvoering gedaan UKULELE/CAJON waar een drietal liedjes worden gepresenteerd die in de workshop ‘s middags zijn behandeld.

 

Een mooie gelegenheid om te ervaren hoe het is om samen in groepsverband muziek te maken.

 

 17.30-18.00 uur         Binnen            Cabaret door Roger Lataster en Raymond Clement

Roger Lataster en Raymond Clement zijn rasartiesten die hun streektaal koesteren. Ze zijn bekend van onder andere programma’s als ‘Bijna Kerst’, het collectief Firma Lampo en eindejaarconferences. In november treedt het duo (samen met Ivo Rosbeek en de Lotgenoten) op in het artiestencollectief ‘Firma Lampo’. In de voorstelling ‘Sketch-boek’ spelen Clement en Lataster meerdere sketches met fantastische vondsten als: de bejaarde e-bikers, Plato en Socrates, het ministerie van alternatieve feiten of een opleiding tot alleenheerser. Wat ze vandaag laten zien? Geen idee. Laat u maar verrassen door deze rasartiesten.

 

 

 18.00-19.00 uur                     Buiten             Band Black Stars

De in 1961 opgerichte band ‘Black Stars’ rocken en swingen, alsof hun leven ervan afhangt. De band is een begrip in Parkstad en omstreken en zijn vaste gast in Theater Landgraaf. Dans en zing mee met al die beroemde sixties- en seventieshits!

 

 

 

 

 

 19.00- 20.00 uur                    Oude Markt    Band ‘Jam’s Bond’ JAM’s BOND is een Zuid-Limburgs BONDgenootschap van vier muzikanten voor wie het maken van muziek een noodzaak is.
De grote voorliefde voor JAMs geeft aan dat ze tijdens het vertolken van hun COVERS altijd op zoek gaan naar een spontane uitdaging of verrassing.
JAM’s BOND is van vele (buiten)markten thuis en speelt Rock, Pop, Blues en Reggae.

Formatie:

Harold Hermans – toetsen

Raymond Kessing – Slagwerk

Roy Ginsel – Basgitaar

Rob Kessing – lead vocals/gitarist

 

 

 

De presentatie is in handen van Ilja Theunissen, Kevin Vandeberg en Erik Megens.

 

Bovenstaande personen zullen zondag 2 september  de presentatie op de Buitenmarkt verzorgen. Het zijn spelers van Toneelgroep AMBRAS (www.toneelgroepambras.nl) uit Schaesberg, die hun sporen op het podium al ruimschoots verdiend hebben. Het is bijzonder prettig dat wij juist deze mensen van deze lokale toneelvereniging bereid hebben gevonden om ons op de bUITenMARKT bij te staan. Ilja Theunissen is ook voorzitter van Ambras.

Foto’s Theater Landgraaf

 

Geef een reactie