Hoofdmenu

Ludwig Forum Aachen moet het enkele maanden zonder blikvanger stellen

 

 

Sinds de opening is het de blikvanger van het Ludwig Forum, museum voor internationale moderne kunst in Aken. Sinds vandaag is het door de Akense kunstverzamelaars Peter en Irene Ludwig aangekochte topwerk ´Naht Brandenburger Tor – Weltfrage“ op weg naar het internationaal gerenommeerde ´Haus der Kunst´  in München. Daar is vanaf 14 september een grote tentoonstelling van de in 2007 overleden kunstenaar Jörg Immendorff te zien. Daarin mocht ook het Brandenburger Tor, letterlijk en figuurlijk een van zijn grootste werken niet ontbreken. Daarom werd het 4,5 ton zware kunstwerk uit de hal van het Ludwig Forum getakeld en op transport gesteld. Op 21 januari keert het grootwerk van brons en plastic weer terug in de toegangshal van het Ludwig Forum Aachen.  .

Foto onderschrift: Jörg Immendorffs  ´Brandenburger Tor´ gaat op reis. Foto: Andreas Herrmann