De Hex Garden and Plantshows op het landgoed en de binnenplaats van kasteel Hex zijn sinds jaar en dag van de overtreffende trap. In 2018 het jaar waarin het zilveren jubileum wordt gevierd zijn ze echter ‘extraordinary’. De Moestuindagen op zaterdag 8 en zondag 9 september zijn dan ook een ‘must’ voor groenten-, tuin- en natuurliefhebbers.    

De open tuindagen, meer specifiek de rozen- en moestuindagen (dit jaar 8 en 9 september) op kasteel Hex staan bij tuinliefhebbers in de Euregio sinds jaar en dag met stip in de agenda.  Het is dan ook altijd weer genieten puur in de fantastische ambiance van kasteel Heks, met haar eeuwenoude rozentuinen en imponerende Engelse landschapstuin, ingebed in het glooiende weidse landschap van zuidelijk Haspengouw.

Echte tuinliefhebbers die kwaliteit waarderen, en topkwekers, die zoveel mogelijk van hun kennis willen overdragen, vloeien twee keer per jaar tijdens de Hex Garden and Plantenshows samen rond het schitterende kasteel Hex. Alleen in het tweede weekend van juni (rozendagen) en het tweede weekend van september (moestuindagen) worden de worden de kasteeltuinen en het landschapspark door de grafelijke familie d’Ursel namelijk geopend voor bezoekers. En dat zijn gelegenheden om niet te missen. Zeker in 2018 het Europees jaar van cultureel erfgoed en het jaar dat de Gardenen Plantenshows in Hex haar zilveren jubileum viert.

Gespecialiseerde en gerenommeerde internationale plantenkwekers en tuinspecialisten bieden in de riante tuinen van kasteel Hex hun kennis aan en daarbij een keur aan vaste planten, één- en tweejarigen, heesters, bomen, rozen, alsook artisanale producten, gereedschap en tuinmaterialen aan. Ook gastronomisch kun je op deze dagen je hart ophalen in Hex.

De Tuinen Hex vndt je bezijden de weg tussen Maastricht en Tongeren, Adres: B-3870 Heers-Heks. GPS: Meerstraat, 3870 Heers/Heks

Openingstijden tijdens de Moestuindagen: 10.00-18.00 (kassa sluit om 17.00 uur)

Toegangsprijs: € 10 pp.

Leden van tuin- of natuurverenigingen betalen (op vertoon van lidkaart): € 8 pp.

Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang.

Het terrein is minder toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Honden zijn niet toegelaten

Foto Moestuindagen Kasteel Hex

Geef een reactie