Hoofdmenu

Jubilerende ontdekkingstocht bij Jansen&Janssen-Coffee&More

 

Koffie! Bij de geur van vers gebrande koffiebonen loopt me het water al in de mond. Helaas zorgt de cafeïne al jaren voor de nodige ophef in mijn lijf. Omdat een bak koffie een aangename variatie betekent tussen alle verschillende theesoorten door, startte ik enkele jaren geleden al een speurtocht naar die ene bak geurende cafeïnevrije koffie.

Het was dat ik vorig jaar door mijn spontane avontuurlijke drift uitkwam in een afgelegen straatje, net buiten het centrum van Heerlen. Het was een aangename verrassing om te zien dat een van de leegstaande panden een nieuwe bestemming zou krijgen. Een lunchroom met de naam Jansen&Janssen-coffee&More.  Dat de dromen en verwachtingen van Henny en Mischa, de eigenaren van de lunchroom, een jaar later zo een plek zouden krijgen, kon niemand voorspellen.

Jansen&Janssen-Coffee&More opende haar deuren precies een jaar geleden op 2 september 2017. Henny toverde met haar culinaire talent niet alleen de ene na de andere taart op de kaart, maar kon menige vraag naar meer, naar anders, beantwoorden met een warm enthousiasme. Mischa, die absoluut het niveau van de koffie in Heerlen wilde verhogen, heeft zijn Baristadiploma in de pocket en zorgde deze maand zelfs voor een verrassende plek ergens in de Koffie top 100.

De passie voor koffie en vele proeverijen hebben Henny en Mischa met veel nieuwe en terugkerende gasten mogen delen. Ook ik werd op slag verliefd op deze plek. Het werd een waar rustpunt, buiten de chaotische drukte van de binnenstad, waar ontmoeten en genieten de eenvoud van het leven benadrukt. Het is absoluut een plek met een unieke energie, waar geuren en smaken verweven worden met de behoeftes van gasten. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen de weg naar de Dr. Poelsstraat weten te vinden.

Een jaar van starten, opbouwen en hard werken. Van luisteren naar de complimenten tot het durven ontvangen van kritiek. Van het testen en bijleren tot opleiden van stagiaires. Van ontbijtjes en lunchgerechten tot zoete en hartige high-tea’s. Van vele nieuwe koppen koffie-al dan niet cafeïnevrij- tot een heuse theewinkel, waar wij als gasten het echte theegevoel mee kunnen nemen naar ons eigen huis. Van workshops en muurtekeningen tot de aankleding van het huiskamergevoel.  Al met al kun je wat mij betreft eindeloos op ontdekkingstocht gaan bij Jansen&Janssen-Coffee&More.

 

Dat Heerlen er afgelopen jaar een fantastische zaak bij heeft mogen krijgen, is duidelijk geworden. De inspirerende mix van gastvrij personeel en de talenten heeft een gezicht gegeven aan Jansen&Janssen-Coffee&More. Hun openheid waait als een vertrouwde warme wind door de zaak, elke dag weer. En hoe mooi is het dan om in deze week een klein feestje te vieren, samen met ons als gast.

Want feest wordt er gevierd! De entree is versierd met de twee stripfiguren uit Kuifje, Jansen & Janssen. Een creatieve manier van marketing, met een knipoog naar de naam. Voor de kleine gasten is er een kleurwedstrijd* en elke dag zullen er heuse cadeautjes weggegeven worden. Benieuwd naar wat de rest van de feestweek inhoudt? Laat je plannen voor wat ze zijn en trek je avontuurlijke pak aan. Dompel je onder in de feestvreugde en proost mee op het resultaat van een energiek en spannend avontuur.

*De kleurplaat is binnen bij Jansen&Janssen-Coffee&More gratis op te halen.

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »