Hoofdmenu

KNALFEEST BIJ DE EEKHEUËRE

 

 

De toon is gezet. Als de Zoeëmeroavend vòl Vasteloavend de opmaat is voor de volgende activiteiten kan het Eekheuëre jubileum 4 x 11 niet meer stuk. In Café Pelt én in Café D’r Klinge hing zaterdagavond een fantastische sfeer en de gasten genoten van het geboden programma.

 

Nadat Akseptabel Gesjravel op de stoep van Café Pelt het publiek al in stemming bracht, kregen alle gasten bij binnenkomst een Hawaï slinger om het zomerse karakter van het feest te onderstrepen. Vee & Dee openden het programma met hun succesvolle sjlager Oge-blik, beter bekend als Prosit, Cheers, Santé en Gezònkheed. Ankie Heijen bracht een ode aan haar moeder Lenie Reubsaet en vertolkte ‘Die Soep’. Frits Pelt zong de Sjoenkelwals van Wiel Knipa. Drie heerlijke ‘ummer greune’. In een konkoer kan er maar één de beste zijn en de applausmeter sloeg uit in het voordeel van ‘Die Soep’. Ankie mocht de lekkere meezinger nogmaals ten gehore brengen.

 

Het hoogtepunt was natuurlijk de presentatie van de Hooglustigheid. En dat werden er twee. Fons Daemen zag zijn prinselijke wens in vervulling gaan en Marlou Mingels werd als prinses in het zonnetje gezet. Het duo werd luid bejubeld en hun uitverkiezing had een bijzonder hoge gunfactor bij het publiek. Fons en Marlou gingen vol energie voorop in het feest. Ze hadden zelf leuke ordes met daarop hun ‘statiefoto’ gemaakt, die ze tijdens hun receptie uitdeelden aan alle gasten.

Fer Naus, de Dörpsgekke en Demi-Sec zorgden in beide locaties voor een perfecte invulling van de dames- en herenzitting en aansluitend trok de hele meute via de Plaarstraat, Akerstraat en het Pancratiusplein in een heuse optocht door dit stukje Heerlen. Alle deelnemers kregen voor vertrek een ludiek muziekinstrumentje. Maar de echte vrolijke noot werd geraakt door Akseptabel Gesjravel. Zij zorgden voor een prima optreden tijdens en direct na de optocht voor het terras van Café Pelt. Wat een geweldige ervaring om rond middernacht alle volle terrassen te zien, die met open mond keken en luisterden naar de verrassend grote stoet van De Eekheuëre.

 

Binnen werden de drie winnaars van de loterij bekend gemaakt en uiteindelijk werd afscheid genomen van Marlou en Fons. Hun seizoen van één avond zat er op. Na het presenteren van snoepharingen werd de Zoeëmeroavend vòl Vasteloavend afgesloten met een afterparty in Café D’r Klinge. Ook daar waren Marlou en Fons nog steeds het stralende middelpunt van een prachtige avond.

Links en rechts hoorde je al “volgend jaar weer?”. Zeg nooit nooit, maar eigenlijk past zo’n bijzonder feest alleen bij een bijzonder seizoen. Als het aan De Eekheuëre ligt krijgt deze schitterende opening een passend vervolg op 17 november. Dan worden in het Eikenderveld en in Heerlen-Centrum live de 11 prinsenkandidaten aan het publiek voorgesteld… In een vroeg stadium kan iedereen dus al gaan gissen wie de jubileumprins wordt! Vanaf 21.44 uur presenteren Vee & Dee hun nieuwe CD in Café D’r Klinge.

Tekst Arno Arno Crasborn/De Eekheuëre

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.