Hoofdmenu

Janine Kitzen in Silver Show 3 Baritons

 

 

De Limburgse sopraan Janine Kitzen gaat van dinsdag 18 t/m vrijdag 21 september het podium delen met de 3 Baritons Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker in de Silver Show in de Jaarbeurs in Utrecht.

Na een prestigieus optreden voor het koninklijk huis in Ghana, haar eigen showprogramma Il Mio Sogno in Maastricht en Kerkrade en een succesvolle concertreeks op Sicilië betekent het weer een nieuw spannend artistiek avontuur voor de Kerkrade geboren en getogen en in Maastricht woonachtige sopraan zangeres.

Voor Janine Kitzen vormt deze show ook een aangenaam weerzien met Ernst Daniël Smid die aan de basis stond van haar landelijke doorbraak in het tv-zangconcours Una Voce Particolare waarin ze in 1998 de eerste prijs in de wacht sleepte. Daarna heeft haar carrière internationaal een hoge vlucht genomen.  Ik heb vanaf mijn afstuderen aan het Maastrichtse Conservatorium en de opleiding ‘Muziek Theater’ aan het Brabants Conservatorium in Tilburg het geluk gehad meteen geëngageerd te worden voor een aantal grote producties. Van de rol van Christine in The Phantom of the Opera bij

Stage Entertainment Duitsland van Joop van den Ende tot concertreizen door Rusland,

Australië en Italië. Nu heb ik de leeftijd te bereikt dat ik een muzikale balans opmaak. Ik ben als zangeres zeker gegroeid. Het mooie van zingen is juist dat je die grotere levenservaring kunt laten meeklinken in de muziek. Dat maakt de muzikale ervaring dieper. Kijk maar naar de 3 Baritons.”

Het wordt in Utrecht een afwisselend muziekprogramma met tijdloze melodieën uit operette, musical, opera aria’s en onvergetelijke evergreens Samen met collega-operazangeres Aylin Sezer zal de Maastrichtse zangeres zorgen voor vocale levendigheid en sprankelende hoge noten.  “We zullen er gezamenlijk een muzikale happening van maken, dat weet ik zeker!

In Nederland hebben Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker baanbrekend werk verricht in het populariseren van de zangkunst. Ze vormen bovendien een levend bewijs dat zingen een mens vitaal houdt. Voor mij is het bijzonder om met deze gerijpte zangers die stuk voor stuk een wereldloopbaan hebben opgebouwd op te treden”, aldus Janine Kitzen.

Na de serie concerten in Utrecht zal de Limburgse in de Lake Side Studio’s in Loosdrecht met Chiel van Praag verder werken aan haar nieuwe cd die begin 2019 zal uitkomen. In oktober geeft ze opnieuw een aantal optredens in Italië, tijdens een muziekfestival.(Volgend nieuwsbericht) »