Hoofdmenu

Nieuw doek in Kerkrade West

Het voormalige pand van Blokker aan de Akerstraat en Kleingraverstraat in Kerkrade-West is al sinds 2005 bedekt met een doek om de sloopresten af te dekken zolang er geen nieuwe bestemming is voor die plek. Door twee stormen is het oude doek onherstelbaar beschadigd.

Kunstenares Miriam Vleugels is gevraagd een nieuw doek te ontwerpen. De onthulling hiervan was op dinsdag 11 september in het bijzijn van Miriam en wethouder Jo Schlangen (Cultuur).  Op verzoek van de gemeente is bij de uitwerking van het idee een aantal omwonenden en vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging betrokken.

Het doek vertelt in de vorm van een stripverhaal over ‘het leven en de deelname van bewoners en ondernemers aan het maatschappelijk leven in Kerkrade-West.

Foto Gemeente Kerkrade« (Vorig nieuwsbericht)